IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американец взе BMW за тест-драйв и обра банка, за да си го купи

Вместо чисто нов автомобил, мъжът получи 20-годишна присъда

Жител на американския щат Тексас на име Ерик Дион Уорън толкова искал да си купи ново BMW, че решил да ограби банка. За да осъществи плана си, 50-годишният мъж взел харесания от него модел за тест-драйв и с него извършил престъплението, съобщава CBS.


BMW


Преди грабежа Уорън пристигнал в дилърския център на BMW, след като по-рано си запазил час за тест-драйв. Взел колата и с нея стигнал до банката, където заплашил касиера с пушка и поискал да му даде 10 000 долара в банкноти от 100 и от 50. За да не привлича внимание, крадецът дал на служителя лист хартия, на което написал исканията си.

След като получил парите, мъжът се качил в колата и се върнал в дилърския център на BMW, където поискал да внесе открадната сума като първа вноска за новия автомобил.

Безумният план на американеца обаче се провалил, тъй като служителят на банката успял да му пробута и няколко пачки с белязани 20-доларови банкноти. Уорън бил с маска на главата, за да не бъде разпознат на камерите, но оставил отпечатъци на листчето, което дал на кариера. Освен това, той така и не съобразил, че BMW-то, с което се е придвижвал, ще бъде забелязано на местопрестъплението.

Местната полиция действала светкавично и Дион Уорън бил арестуван още в автосалона. Дни по-късно крадецът е изправен пред съда, който го изпраща в затвора за 20 години.

Снимка: Unsplash

0 от 500