IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадци задигнаха колекция за над 1 милион долара

Изчакали собственика да умре и свили няколко ретро автомобила, заедно с резервните части

Едно е неочаквано да откриеш няколко автомобила на някое забравено място. Загубата на цяла колекция от стари коли е съвсем друго нещо. Честно казано, това може да се нарече неприятно обстоятелство дори след смъртта.


Ретро


Именно това се случило с френския колекционер на автомобили, който починал миналата година. Сега синът му открил загубата на ценностите. Всичко показва, че апашите знаели за съществуването на уникалната колекция, защото успели да откраднат и резервните части, които се съхранявали отделно.

От снимките се вижда, че автомобилите са били в състояние на вечен ремонт. Това не е толкова модна колекция, за която човек може да си фантазира с мисли за огледалния блясък на хромираните части, миризмата на восък за каросерията и скърцането на кожените седалки. Откраднатите автомобили били в по-прозаично състояние, но всеки от тях е истинско съкровище.

Така например, в колекцията имало Lancia Flaminia Zagato, от който модел съществуват само 99 бройки, а на търговете цените достигат 500 000 долара. Друг интересен представител е редкият Facel Vega Facel II, който също се продава за няколкостотин хиляди долара. По едно време автомобилите от тази марка се смятаха за френските съперници на Rolls-Royce.


Ретро


Крадците задигнали още две коли: Alfa Romeo Spider и неназован Pontiac. Те обаче не успели да откраднат един Cadillac, той се бил окопал твърде дълбоко в земята поради многото години престой. Като цяло цената на колекцията надхвърля 1 000 000 долара, съдбата им не е известна. Полицията предупреди други колекционери и местни автоклубове да следят дали откраднатите коли ще се появят за продажба.

0 от 500