IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да откраднеш Tesla за ... 30 секунди

Камера в Лондон засне как двама светкавично отмъкват електромобила

Да откраднеш Tesla за ... 30 секунди

Охранителна камера в Лондон засне как двама крадци отмъкват Tesla за по-малко от 30 секунди. Естествено, помага им новата безключова технология. 

На видеото, направено от камера на домофон, се вижда как единият крадец влиза през отворената порта в двора. На врата му виси електрическо устройство с две жици. Престъпникът се приближава до къщата, протяга едната си ръка към нея, а другата към колата и магията се случва. За по-малко от 30 секунди, Tesla-та, която струва 90 хил. паунда, светва в знак, че е отключена.

Втората фигура се появява зад колата и веднага влиза в нея, пали я и напуска двора. Съучастникът му прибира жиците спокойно и се връща на улицата, където се качва в луксозното возило. Двамата отпрашват надолу по улицата.

Собственикът на автомобила признава, че е шокиран колко бързо се е сбогувал с колата си. Всъщност, в момента на кражбата, тя се намирала в двора на брат му, чиято Tesla била в сервиза по това време.

Да откраднеш кола с новата безключова система, оказва се, не е толкова трудно. Единственото, което ти трябва, е устройство, което да усили сигнала от ключа, който трябва да е близо до автомобила. Няколко хиляди коли са отпътували към моргите на черно, докато собствениците им кротко са спели, а ключа за возилото е бил до спалнята им.

Още по темата и видео с кражбата - вижте в Dnes.bg

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Име ( преди 4 години )
    това е масови и е повече от година. Всеки прозиводител ти продава това като екстра, затова когато си вземах кола това беше задължително, да се отключва само бутон от ключа, всички ми се смееха тогава, след като на 2-3ма колеги им взеха колите... вече не им е смешно ....
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не е само Тесла-та така. Да ви пикам на безключовото палене.... И в двата случая си носиш ключа в джоба или чантата. Толкова ли ви мързи да вкарате ключа и да завъртите за да стартирате колата
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #1 - пука му и на собственика не мислиш ли? - чакане разправии и пари след повече от 6 месеца и съответно са с 10-30% по-малко отколкото би я продал на момента на пазара.. т.е. и се вътри с пари сериозно освен чакането и разправиите.. Та може би Тесла трябва да им задреме и да оправят малко сигурността на колата.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами всъщноаст им пука. Дали този човек като знае колко лесно се краде би си купил пак Тесла. Хубаво застраховката ще я плати. Но докато дойдат парите, докато дойде новата. Разправии. Вместо да си купи друго което не се краде толкова лесно.
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пука им на Тесла, нали са взели парите вече. Най-много с парите от застраховката да вземе нова.