IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M3 Competition срещу Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - кой е по-бърз?

Топ-версиите на двата спортни седана премериха сили на пистата (ВИДЕО)

BMW M3 отдавна се е превърнало в еталон на спортен седан. Топ-версията на новото поколение - Competition, има двигател с 510 к.с. под капака, което я прави един от най-мощните и най-бързи автомобили в класа. Как обаче се справя тя срещу един от основните си конкуренти на пазара - Alfa Romeo Giulia?


BMW M3 Competition срещу Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio


Британското издание AutoExpress сравни двата автомобила, като италианският седан също е в топ-версията си Quadrifoglio. Тя разчита на 2,9-литров битурбо V6 с 510 к.с. и 8-степенна скоростна кутия. Същите показатели има и M3 Competition, като неговият мотор е редови с 6 цилиндъра.

На теория седанът на Alfa Romeo би трябвало да има леко предимство, тъй като е по-лек от своя конкурент. В същото време обаче пакетът Competition е насочен именно към каране на писта, което изравнява напълно шансовете.



Практиката обаче показва нещо различно - Giulia успява да завърти една обиколка на тестовото трасе за 44,4 секунди, докато M3 дава време от 43,9 секунди. По-лошото за Alfa е, че оценяващите хвалят BMW-то заради неговата динамика, като твърдят, че то се чувства по-леко от автомобила на Alfa Romeo, който е сред най-леките в сегмента.

Снимка и видео: Auto EXpress

0 от 500
  • #5
    26 rate up comment 9 rate down comment
    Алфа фен ( преди 3 години )
    Е, имат напредък от БМВ, след 5 години мъки да извадят нещо равностойно! Така и трябва, конглокенцията движи прогреса!
  • #4
    19 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Алфата има версия с ръчна кутия, но я спряха за 2020 защото няма интерес от клиентите. Истината е, че съвремените шофери нямат много топки за такива коли.
  • #3
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    При M3 competition в drift mode нещата седят по друг начин. Тогава софтуера почти не се намесва, така че не е точно така както си писал. Да не говорим, че ще има и версия с ръчна кутия, нещо което Алфата не предлага.А и след време сигурно ще има M3 CS което ще е още по-мощно и екстремно.
  • #2
    21 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не е много значителна разликата за кола с 5 години по-стара. Алфата е брутална. Предполагам ако хвърлят Пирелите и сложат нещо по-смислено, нещата ще са съвсем различни. Но е и истина, че БМВ-то е фрашкано със софтуер, който прави много неща вместо теб. Ще е интересно като почнат да сравняват GTA и GTAm с новиге М-ки.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не е много значителна разликата за кола с 5 години по-стара. Алфата е брутална. Предполагам ако хвърлят Пирелите и