IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW M4 се пробва срещу Mercedes-AMG C 63 S Coupe и Audi RS 5 Sportback

Трите германски спортни модела се надпреварват за ускорение на права отсечка (ВИДЕО)

Новото BMW M4 беше представено през миналата година и най-после се изправи в директен сблъсък срещу двата си основни конкуренти на пазара - Mercedes-AMG C 63 S Coupe и Audi RS 5 Sportback. Състезанието беше организирано от изданието Throttle House, което пусна и видео в YouTube-канала си.


BMW M4 срещу Mercedes-AMG C 63 S Coupe и Audi RS 5 Sportback


Тези три коли имат много различни двигатели. Mercedes-AMG C 63 S, който е най-дълго време на пазара и ще смени поколенията си по-късно тази година, разчита на 4,0-литров V8 с мощност 510 к.с. Цената на този автомобил е поне 102 450 евро.

Новакът в групата BMW M4 е във версията Competition, която също развива мощност от 510 к.с. В случая обаче те се осигуряват от 3,0-литров туин-турбо двигател с 6 цилиндъра, който в стандартния вариант на М4 разполага с 480 к.с. При баварското купе началната цена в Европа е 104 550 евро.


BMW M4 срещу Mercedes-AMG C 63 S Coupe и Audi RS 5 Sportback


Третият участник - Audi RS 5 Sportback, е с най-малка мощност - 450 к.с., като под капака му е 3,0-литров V6 двигател. То обаче има едно огромно преимущество, тъй като е оборудвано със система за задвижване на четирите колела, докато съперниците му са със задно предаване. Освен това, RS 5 Sportback е и най-евтин от трите модела - 99 040 евро.

Организаторите провеждат два теста. Първият е класически Drag Race за ускорение от място, като при него задвижването на четирите колела изиграва основна роля. Във втория колите стартират в движение, което неутрализира ефекта на системата Launch Control. Съответно и резултатът на финала е по-различен.


Снимки и видео: YouTube

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    новото М4 е с X drive
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Тея... ( преди 3 години )
    двамцата хамерикански смешници никога не знаят кое как се прави! Ще чакаме драга на Мат Уотсън - там е истината.
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Грозно е БМВ-то, но е добра кола. Това Ауди ако му се наложи да го напънат по завоите ще завърши последно. Всяка клма си има някаква цел тука.
  • #3
    9 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    БМВ-то е абсолютен скрап и е грозно. Аудито по красиво, по бързо и по евтино. Мерцедеса е тежкарски, и за по улегнали хора.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Дедо Искрен ( преди 3 години )
    О, не ! Я сам маняк, ама туй грозно Бенве го не ща !
  • #1
    5 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    не разбирам, или по скоро не виждам смисъл в подобни тесове - защо сравняват серийните модели на АМГ и РС срещу най-наточената версиа на БМВ? (която дефакто е за писта, сертифицирана за пътната мрежа?)