IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG GT 63 S срещу Porsche Panamera Turbo S - втори рунд

Този път двата спортни модела премериха сили на друга писта в Германия (ВИДЕО)

Преди около месец Mercedes-AMG GT 63 S стана най-бързият сериен автомобил на Северната дъга на "Нюрбургринг", като си върна короната от Porsche Panamera Turbo S, побеждавайки го с 6 секунди за обиколка. Какво обаче ще се случи на друга писта, реши да провери екипът на Sport Auto?


Mercedes-AMG GT 63 S срещу Porsche Panamera Turbo S


Тест-пилотът на изданието Уве Сенер имаше за задача да сравни двата автомобила на друго германско легендарно трасе - "Хокенхайм". Той първо направи няколко обиколки с машината на Mercedes, а след това и с тази на Porsche, като видео от най-добрите беше качено в YouTube-канала на изданието.

Преди да стигнем до клипа, нека преминем през спецификациите. Mercedes-AMG GT 63 S разчита на 4,0-литров V8 с двойно турбо, развиващ 639 к.с. и 900 Нм. Моторът е съчетан с 9-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди, а максималната скорост е 315 км/ч.



Неговият съперник - Panamera Turbo S, също разчита на 4,0-литров V8 с двойно турбо, но с 630 к.с. и 820 Нм. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична и задвижване на четирите колела. С пакета Sport Chrono от Porsche посочват, че колата вдига 315 км/ч, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,1 секунди.

Снимка и видео: Sport Auto

0 от 500