IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG прие предизвикателството на Panamera

Компанията ще опита да си върне рекорда на "Нюрбургринг" с нов хибрид

Преди няколко седмици новата версия на германския фастбек Porsche Panamera в най-мощната си версия Turbo S постави абсолютен рекорд на прочутата писта "Нюрбургринг". По този повод Mercedes-AMG, чието най-добро постижение беше подобрено от екипа на Porsche, публикува много интересно видео на страницата си във Facebook.


Mercedes-AMG


При представянето на обновения фастбек Panamera онзи ден Porsche обяви, че е поставила нов рекорд за най-бърз премиум модел на "Нюрбургринг". Преди няколко седмици беше публикувано видео, показващо високоскоростния пробег на автомобила по пистата. Колата, използвана за този опит, беше нова версия на Turbo S, която подобри времената на обиколка на AMG GT 63 S на трасетата на Северната дъга с дължина съответно 20.6 км и 20.83 км.

Изглежда, че Mercedes-AMG изгаря от желание да си върне титлата. В публикация във Facebook тя споделя кадри от своята рекордна обиколка на цялото трасе на "Нюрбургринг" с GT 63 S през 2018 г. и публикува доста интересно съобщение: "Рекордната ни обиколка беше най-добрата в класа и само с 0,3 секунди по-бавна от наскоро записаното най-добро постижение. Може би е време отново да тръгнем на път ... "


Времето за обиколка, което трябва да бъде подобрено от Mercedes-AMG, е 7.29,81 минути за по-дългото трасе и 7.15.04 секунди за по-късото. Възниква въпросът - коя версия на GT 4-Door Coupe компанията смята да използва, за да си върне титлата на най-бързия премиум модел с 4 врати на "Нюрбургринг"?

Ако AMG не заложи на същата версия на мощния си лифтбек, това може да стане с предстоящия GT 73e. Очаква се този хибриден модел, който ще бъде представена официално през следващите месеци, да получи 4,0-литров туин-турбо V8 двигател, който работи в тандем с електромотор. Общата мощност ще бъде 800 к.с.
 

0 от 500