IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Panamera подобри рекорд на „Нюрбургринг“

Версията Lion е най-бързият модел с 4 врати на Северната дъга

Германският фастбек от премиум-клас Porsche Panamera в най-мощната си версия Lion подобри рекорда на Северна дъга на „Нюрбургринг“ при моделите с 4 врати, след като успя да запише време от 7 минути и 11 секунди за обиколка, съобщава изданието Motor1.


Porsche Panamera Lion


Постижението засега не е потвърдено от компанията-производител, но според информациите, това ще стане в близките дни. Оператор и фотограф на Porsche заснеха събитието, така че вероятно ще се появят официални снимки и видео от обиколката. Твърди се, че от компанията са поканили на пистата нотариус, както и екип, осигуряващ официално измерване, които трябва да потвърдят редовността на рекорда.

За тези, които не знаят, версията Lion всъщност представлява олекотен вариант на модификацията Panamera Turbo. Компанията от Щутгарт засега държи в тайна технически характеристики на автомобила, както и неговото оборудване. От снимките се вижда, че прототипът има масивни интеркулери зад решетката на радиатора, 21-цолови джанти и керамично-карбонови спирачки. В салона са поставени спортни седалки и 4-точкови предпазни колани.


Porsche Panamera Lion


Що се касае до задвижваща система, стандартното Porsche Panamera Turbo разчита на 4,0-литров туин-турбо V8 в мощност 550 к.с. Същият мотор, но форсиран до 750 к.с., се поставя и на версията Lion, която е с цели 250 кг. по-лека – 1814 кг.

В момента официалният рекорд за най-бърз модел с 4 врати на „Нюрбургринг“ принадлежи на Jaguar XE SV Project 8, който през 2019 г. успя да завърти една обиколка на пистата за 7 минути и 21,23 секунди.

Снимки: Motor1

0 от 500