IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M3 Competition срещу Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - кой е по-бърз?

Топ-версиите на двата спортни седана премериха сили на пистата (ВИДЕО)

BMW M3 отдавна се е превърнало в еталон на спортен седан. Топ-версията на новото поколение - Competition, има двигател с 510 к.с. под капака, което я прави един от най-мощните и най-бързи автомобили в класа. Как обаче се справя тя срещу един от основните си конкуренти на пазара - Alfa Romeo Giulia?


BMW M3 Competition срещу Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio


Британското издание AutoExpress сравни двата автомобила, като италианският седан също е в топ-версията си Quadrifoglio. Тя разчита на 2,9-литров битурбо V6 с 510 к.с. и 8-степенна скоростна кутия. Същите показатели има и M3 Competition, като неговият мотор е редови с 6 цилиндъра.

На теория седанът на Alfa Romeo би трябвало да има леко предимство, тъй като е по-лек от своя конкурент. В същото време обаче пакетът Competition е насочен именно към каране на писта, което изравнява напълно шансовете.



Практиката обаче показва нещо различно - Giulia успява да завърти една обиколка на тестовото трасе за 44,4 секунди, докато M3 дава време от 43,9 секунди. По-лошото за Alfa е, че оценяващите хвалят BMW-то заради неговата динамика, като твърдят, че то се чувства по-леко от автомобила на Alfa Romeo, който е сред най-леките в сегмента.

Снимка и видео: Auto EXpress

0 от 500
  • #15
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Аз ( преди 3 години )
    А бе БМВ-то предполагам е супер, ама как можаха да сложат тази решетка бе... Много грозно.
  • #14
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нормално е всеки производител като пуска нов автомобил да гледа да е по-бърз от конглокенцията. Както алфа, пусна по-бърза кола от старото М3 , защото са могли да направят сравнение като са настройвали колата, сега е същото с бмв-то. Ако алфа не фалират и успеят да направят нов модел на Guilia вероятно и тя ще е по-бърза от новото M3.
  • #13
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Версиите с ръчни кутии вече не се търсят толкова, защото колата е значително по-бавна от един автоматика с 8 ск. на ZF, а не защото "нямаш топки да караш ръчка". Когато взимаш кола с толкова коне е трудно да се прежалиш да вземеш по-бавната версия, за сметка на повече кеф от ръчната кутия. Няма как да има ръчна кутия с 8ск. и няма как човек да включва по-бързо от ZF-a.
  • #12
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Очакваше се да е по-бърза. Карам бмв-та но свалям шапка на алфа че успяха най-накрая да направят добър автомобил. Всъщност благодарение на този модел избутаха сегмента на M3/4 и C63amg от 400 коня към 500 коня. Ако не беше алфа, немците щяха да продължат да си продават колите с тая мощност +15 коня всеки следващ модел. Двигателя на БМВ обаче е брутален, с тунинг може да се изкарат още много коне и винаги бих предпочел редови 6так пред V6.
  • #11
    4 rate up comment 34 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    BMW излъчва агресия и мощ. Alfa е за меки китки !
  • #10
    3 rate up comment 30 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Алфарите ще съжаляват, Немеца си е немец. Да видите на Нюрбургринг, дали Мерцедес, Порше и БМВ не правят бая, по-добри обиколки от вашите италиански супер машини.
  • #9
    23 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тоя *** не посмя да натисне алфата. Да врътне няколко кръгчета. Алфата е брутална кола в сравнение с специално напудрената и натисната на макс баварка
  • #8
    29 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ако вземем предвид че Алфа имаше доста трудни две три декади в които колите и минаха принудително на предно и не са разработвали такива модели от 80те. И все пак с първия опит от толкова време насам успяха да направят кола толкова добра че самите "царе" от М поделението не успяват да испреварят до сега. М-ката наистина показва повече коне на стенд, но е и доста по тежка. Но и с 5год по нова. Има голем потенциял в италянските инженери, стига да имат добър мениджмънт да ги води
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И да не забравим че М-ките на BMW имат доста повече конски сили от колкото ги пишат.
  • #6
    32 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Алфата освен всичко останало е красива за разлика от грозилището БМВ.Аз лично бих избрал Алфа-та не е само до бързина като мисля,че тя е и по-бърза от БМВ,а е и до красота,а това тя го има.