IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M3 Competition срещу Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - кой е по-бърз?

Топ-версиите на двата спортни седана премериха сили на пистата (ВИДЕО)

BMW M3 отдавна се е превърнало в еталон на спортен седан. Топ-версията на новото поколение - Competition, има двигател с 510 к.с. под капака, което я прави един от най-мощните и най-бързи автомобили в класа. Как обаче се справя тя срещу един от основните си конкуренти на пазара - Alfa Romeo Giulia?


BMW M3 Competition срещу Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio


Британското издание AutoExpress сравни двата автомобила, като италианският седан също е в топ-версията си Quadrifoglio. Тя разчита на 2,9-литров битурбо V6 с 510 к.с. и 8-степенна скоростна кутия. Същите показатели има и M3 Competition, като неговият мотор е редови с 6 цилиндъра.

На теория седанът на Alfa Romeo би трябвало да има леко предимство, тъй като е по-лек от своя конкурент. В същото време обаче пакетът Competition е насочен именно към каране на писта, което изравнява напълно шансовете.



Практиката обаче показва нещо различно - Giulia успява да завърти една обиколка на тестовото трасе за 44,4 секунди, докато M3 дава време от 43,9 секунди. По-лошото за Alfa е, че оценяващите хвалят BMW-то заради неговата динамика, като твърдят, че то се чувства по-леко от автомобила на Alfa Romeo, който е сред най-леките в сегмента.

Снимка и видео: Auto EXpress

0 от 500
  • #35
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като излезе M3/4 GTS тогава може да се пробвате с посрната GTAm. Само после жабарите да не заведате дело срещу БМВ за изнасилване !
  • #34
    1 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    A Competition щото не е серийна версия на БМВ ?! Вие италианските сектанти, салбоумни ле сте верно бе, или само се правите на такива ? Оня отдолу пък ми говори за Алфа и качество и надеждност. Тия думи за Алфа не трябва да ги слагаш в едно изречение дори с Опел бе, льольо. Карайте си там ...пардон, ремонтирайте си там пeдaлcкитe италиански kочини и не се врете между шамарите !
  • #33
    9 rate up comment 1 rate down comment
    До 31 ( преди 3 години )
    Бива да си запознат малко преди да пишеш!!! QV е съкращение на Quadrifoglio!!! А топ версията на Джулия е GTAm!!! Quadrifoglio е напълно сериен автомобил, за разлика от Competition на БМВ!!! Още нещо да не ти е ясно защо сравнението е нелепо?!?! Читателю!!!
  • #32
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 3 години )
    Колко пъти да ви обеснявам? По-бърза и от двете е маршрутката за Перник.
  • #31
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до 31 ( преди 3 години )
    Бате, по-скоро мълчи, да не се излагаме. Явно алфа си виждал само от форумите. Според теб каква е разликата между Джулия QV и топ-версията си Quadrifoglio? хайде, читател, развихри невероятните си познания и ни покажи какво можеш
  • #30
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Ив ( преди 3 години )
    Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 по актулани цени за бройка произведена този месец с всички екстри предлагани за модела - 75.880 ?. Въпросното БМВ удря цена от 100 000 Евро, че и на горе! Много скъпи тия 0,05 секунди бре!!!
  • #29
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Хм ( преди 3 години )
    Защо сравнят топ изпълнение на М3 със серийната Джулия QV?!?! Явно не са чували за GTAm която вече е в класа на Competition като насторойки и т.н.!!! И все пак, разликата в колите е 6 години! А 5 стотни са в толеранса на пилотска грешка при такава кратка обиколка!!! Иначе браво на БМВ, след 5 години успяха да настигнат Джулия, макар и не съвсем!!!Да не споменаваме, че там където завършва цената на Джулия QV фулл пакет, започва цената на M3 голо като Николета Лозонаво на Бали!!!
  • #28
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Ронин ( преди 3 години )
    Англичани, полюция на поръчкови тестове, тръгнали коли да сравняват! Един от тестовете показва как " Х6" разкулачва " Урус"- онемях от наглостта им, чак коментар не можах да измисля....
  • #27
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До СССР ( преди 3 години )
    Бате, тук сме на автомобилна тема, не сме на икономическа, нито на политическа. колко струва можеш да видиш в нета. Не сме в бюрото по труда.И алфата също не е по джоба на стандартния съветски гражданин, виж може да ти бъде предосавена за ползване от партията за специални заслуги. СПЕЦИАЛНИ. Така че, ако коментираш - коментирай колите, не кой може да си я купи и там подобен шит.
  • #26
    1 rate up comment 20 rate down comment
    Аз ( преди 3 години )
    Не се карайте, всички поколения на М3 са по-добри не само от "Алфата" а и от цялата конглокенция.За качеството на Алфата, мани нема смисъл дори да се опитва да се мери със "М".