IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota: Преходът към електромобили все още е невъзможен

Компанията се обяви против готвената забрана на двигателите с вътрешно горене

Ръководството на Toyota предупреди властите в САЩ за опасностите от готвените забрани и ограничения на двигателите с вътрешно горене. Според шефовете на японската компания, преминаването на електромобили все още е невъзможно заради недостатъчна инфраструктура, също така не е и целесъобразно.


електромобили


Представители на Toyota в Щатите са категорично против намеренията на властите за забрана на автомобилите с двигателите с вътрешно горене след 2035 година. Тази мярка вече е одобрена от правителството на Калифорния, като беше подкрепена от властите в още 13 щата.

"За преминаване към електромобили са нужни колосални промени в инфраструктурата, технологиите, а също така и в конюнктурата на пазара. Придобиването на електрическо превозно средство в наши дни е напълно нецелесъобразно, тъй като производство и експлоатацията му нанасят много повече вреди на екологията, отколкото хибридите", категорични са от Toyota.

От японската компания посочиха, че са нуждаели от 20 години, за да продадат 4 млн. хибрида в Щатите, така че няма как за по-малък срок в страната да бъдат реализирани повече електромобили. Японците посочиха и статистиката по продажби за 2020 година, която показва, че само 2% от закупените нови коли в САЩ са изцяло електрически.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #6
    12 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много технологични мастодонти са залязвали по същия начин. Само да споменем някои - Сони, Ериксон, Нокиа, IBM, различни немски фирми. Но такъв е живота, който не се приспособи към новите реалности бързо, изпада зад борда. С това мрънкане на Тойота, и те са се запътили натам. Нито ги бива в софтуера (всички помним самоускоряващите им коли, заради реглоксия), нито в хардуера на чисто електрическите автомобили.
  • #5
    14 rate up comment 5 rate down comment
    ааа ( преди 3 години )
    Номер 7, ти къде живееш? Излез, разходи се из квартала и преброй колко тойоти има паркирани. Най-вероятно са поне 10-20%. Та да кажеш, че не се карат в Европа е малко странно твърдение.
  • #4
    11 rate up comment 5 rate down comment
    VAYK ( преди 3 години )
    АХАХАХАХ само гледайте как се случва! Но вие си развивайте хибриди и ДВГ, в Африка търсенеето ще продължи:)))
  • #3
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    До 5: И от тия стартъпи нещо да е произлязло? За 10 и повече години откакто Тесла направи първия кошник освен леко подобрена технологията не е променена въпреки, че всяка седмица имаме поне по една революция в батериите.
  • #2
    13 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А хибридите нанасят повече щети от колите само с ДВГ. И с хибридите ще продължи да е така, докато електромобилите с времето ще станат най-чисти и като производство.
  • #1
    16 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Всеки си хвали стоката, както германците с "чистия" дизел, преди да им лъсне мръсното бельо ;). Тойота в момента са най-напред с хибридите и е нормално да искат да ги продават най-много. В случая обаче особено за САЩ, предвид факта че голяма част от населението живее в къщи, и има паркинги с нормални размери пред всяка сграда, ще е далеч по-лесно да се премине на ел.коли отколкото в Европа. А броя продадени хибриди последните години в САЩ, са пряко следствие от петролното лоби на дядо Дони