IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota: Преходът към електромобили все още е невъзможен

Компанията се обяви против готвената забрана на двигателите с вътрешно горене

Ръководството на Toyota предупреди властите в САЩ за опасностите от готвените забрани и ограничения на двигателите с вътрешно горене. Според шефовете на японската компания, преминаването на електромобили все още е невъзможно заради недостатъчна инфраструктура, също така не е и целесъобразно.


електромобили


Представители на Toyota в Щатите са категорично против намеренията на властите за забрана на автомобилите с двигателите с вътрешно горене след 2035 година. Тази мярка вече е одобрена от правителството на Калифорния, като беше подкрепена от властите в още 13 щата.

"За преминаване към електромобили са нужни колосални промени в инфраструктурата, технологиите, а също така и в конюнктурата на пазара. Придобиването на електрическо превозно средство в наши дни е напълно нецелесъобразно, тъй като производство и експлоатацията му нанасят много повече вреди на екологията, отколкото хибридите", категорични са от Toyota.

От японската компания посочиха, че са нуждаели от 20 години, за да продадат 4 млн. хибрида в Щатите, така че няма как за по-малък срок в страната да бъдат реализирани повече електромобили. Японците посочиха и статистиката по продажби за 2020 година, която показва, че само 2% от закупените нови коли в САЩ са изцяло електрически.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #16
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За бъдещето на Тойота ли тръгнахте да се притеснявате? Идете си легнете малко.
  • #15
    1 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    А какво ако от BP са прави и пика при производството на петрол е преминат вече? При спад на производството и относително константно потребление (при малкият дял на ел.колите), цените на горивата ще нарастнат сериозно в следващите 10г. (личната ми прогноза е преминаване на 3.5 лв. за литър още 2025-2027 г.). Та към 2030, литър гориво ще е ударил 5 лв. и светът ще е погребан под планина от ДВГ скрап която никой не иска (даже и африканците ;)). Къде ще е Тойота (и Мазда и Субару) тогава? На дъното?
  • #14
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    .. и това го казва човек с 5 - 6 коментара от сутринта!!
  • #13
    9 rate up comment 4 rate down comment
    snaky ( преди 3 години )
    Не съм фен на Тойота, ама според форумните специялисти японците били слаби в електрониката. :) Уникално твърдение. Но комент
  • #12
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Тойота са най-успешнта автомобилна компания. Това не е случайно. Тесла не правят автомобили, а недодялани прототипи, принуждавайки клиентите си да са бета-тестери. Фолксваген и те по тоя път вървят само заради голямото оакване Дизелгейт. Електромобилите им са на загуба. Единствено Тойота покрива емисиите с технологично превъзходните си хибриди.
  • #11
    0 rate up comment 5 rate down comment
    смешко ( преди 3 години )
    както винаги, се взел насериозно! Споко, брат! Тука има и други с добро образование и чужди езици!!
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "Най-вероятно са поне 10-20%." Голямо ти е окото, братле. Да не си ловец?
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Хахахи ( преди 3 години )
    Сигнализирайте Щирлиц за неуместен коментар, тук има място само за хейтери. В България обективноста е сериозно дефицитна валута.
  • #8
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 години )
    Ха ха,а добро утро!
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Реглоксия да се чете реглоксия