IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вярвате или не - има и ненадеждни модели на Toyota

Ето ги трите най-проблемни автомобила на японската марка

Когато стане дума за автомобили с ниска надеждност, мнозина се срещат за Alfa Romeo, докато Toyota е точно на обратния полюс. Това се дължи на повечето класации, в които обикновено японският производител е сред лидерите на марките с най-качествени модели.


Toyota RAV4


Всъщност, това е напълно обяснимо, защото Toyota се утвърждава като автомобилна марка след Втората световна война, когато нейните коли са така построени, че да издържат на катастрофално лошата инфраструктура на Япония в този период. Именно тогава те се утвърждават на пазара благодарение на отличното си качество на изработка и надеждност.

Срещат се обаче и автомобили на Toyota, които са доста проблемни, макар и не толкова колкото тези на Alfa Romeo. Изданието Autoevolution посочи три такива модела, които рязко се отличават от останалите. Те са произведени през последните 15-на години и са доказателство, че никой не е перфектен.
.
Трите най-ненадеждни модела на Toyota (ГАЛЕРИЯ):

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #6
    8 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Чисто нова Корола, на 87 км(не хиляди, само 87) започнаха да се включват аварийните сами в движение. Толкова за качедтвените тойоти.
  • #5
    26 rate up comment 5 rate down comment
    До 1 ( преди 3 години )
    Да, Тойота правят и шевни машини, освен автомобили. Както и много други неща. Но разни квартални батки като тебе, няма как да ги знаете тези неща. Просто ви е такова нивото по природа.
  • #4
    12 rate up comment 41 rate down comment
    expert ( преди 3 години )
    За Корола и RAV4 всички в ги знаят, че са трошки. В България имат имидж на посредествени модели. Едва ли има изненадани от този факт, дори и най-облъчените фенове на Тойота.
  • #3
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Гочо ( преди 3 години )
    Миналата година реших да си купя нова тойота, отидох в топрентакар, взех една тойота 2019 година под наем за 1 ден, на 11000 км. 1.6 бензин, автоматик, ако не се лъжа беше 124 коня някъде. И направих тест драйв по България да я тествам. Колата вози добре, седи добре на завои, прилична кола, но! Не знам дали е от автоматика, такова виене от скоростната кутия за първи път чувам от автомобил! От София до Бургас и обратно и ми стигаше да се откажа. Може да е супер здрава ама то не се седи вътре.
  • #2
    19 rate up comment 5 rate down comment
    avanguard ( преди 3 години )
    Не знам за тези от статията, но на шефката Рав4 от 2013 (следващата генерация, която отред прилича на Аурис 2) е супер автомобил. Взе я на лизинг през 2013-та и макар, че точно беше излязъл модела няма никакви оплаквания, явно са решили проблемите от предната генерация. Още я има и не смята да се разделя скоро с нея, докато при повечето други марки хората на лизинг гледат бързо-бързо да се отърват от стария модел преди да му изтече гаранцията и да минат на новия.
  • #1
    7 rate up comment 34 rate down comment
    Fury ( преди 3 години )
    В къщи жена ми има шевна машина Тойота, само малки проблеми - къса конеца. Не са я викали за сервизна акция :) Ама те и коли ли правят?