IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дрогираш се, разбиваш 5 коли плюс своето Gemballa Mirage и накрая си невинен

Съдът в Ню Йорк оправда милиардер за безразсъдно шофиране и употреба на наркотици

Преди близо 12 месеца - на 7 април 2020 година, на кръстовището Hell’s Kitchen в Ню Йорк е разбита една от най-редките суперколи на света - Gemballa Mirage GT. Зад волана на колата е милиардерът Бенджамин Чен, който явно е под въздействие на силни наркотици.


Gemballa Mirage


В ранните часове на деня Чен препуска по празните улици, тъй като градът е затворен заради пандемията от COVID-19. Охранителните камери обаче заснемат инцидента, при който суперколата на милиардера се блъска в паркиран край пътя миниван Toyota Sienna. Продължението е заснето и от телефоните на жители на града, които излизат на улицата след сблъсъка.

Няколко минути по-късно Чен потегля с колата си, въпреки че по нея има доста поражения. Мъжът обаче не стига далеч, тъй като за втори път губи управление и се блъска в още четири паркирани превозни средства.



На мястото пристигат полицаи, които молят Чен да слезе от колата. Първоначално той се подчинява, но после решава, че ще избяга и само бързата реакция на служител на реда, който взима ключа на автомобила, предотвратява нов инцидент.

Чен е арестуван и обвинен в безразсъдно шофиране и шофиране под въздействието на наркотици. Достатъчният брой свидетели и записи от камери би трябвало да му осигурят сериозна присъда, но в понеделник съдът в Ню Йорк е прекратил делото поради липса на доказателства. Чен ще трябва да плати нанесените щети, но няма да получи друго наказание.

Цялата ситуация е доста объркваща, защото случаят изглежда напълно ясен и ако доказателствата не са достатъчни да съдебно преследване, то какво трябва още да се случи? Вероятно, фактът, че Чен е милиардер и има чисто съдебно минало също помага, но не е само това.

Бившият помощник на районния прокурор в Манхатън - Нейтън Бърни, обясни пред изданието Road And Track причините, поради които се стига дотук. Една от тях, че в Ню Йорк е много трудно да се докаже "безразсъдно шофиране". Полицията го тълкува по един начин, а съдът - по съвсем друг. Основното е, че за да има такова, трябва да сте изложили на опасност хората, а по това време хора на улицата няма. Съответно, Чен не е застрашил никого с действията си.



Що се отнася до обвинението за шофиране под влияние на наркотици, тук нещата са куриозни. Резултатите от токсикологията са отрицателни. Да, той наистина е използвал наркотици, но те не са включени в списъка на контролираните от властите вещества. И съответно - не са незаконни и забранени.

Разбира се, веднага се появиха твърдения, че Бенджи Чен е платил, за да му се размине, но според Нейтън Бърни, това няма как да се случи. Той е категоричен, че прокуратурата в Манхатън не се подава на никакъв натиск и да направи нещо нередно. Просто, Чен освен богаташ, явно е и огромен късметлия, а най-хубавото в случая е, че нито един човек, дори той самият, не е пострадал при инцидентите.

Снимки и видео: YouTube

0 от 500