IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъж чака година за ново Ferrari и го разби само след 6 часа

Струващото над 360 000 евро F8 Tributo не подлежи на възстановяване

С голямата мощност на автомобила идва и голямата отговорност - нещо, което собственикът на това чисто ново Ferrari F8 Tributo научи по трудния начин, след като катастрофира на германска магистрала.


Ferrari F8 Tributo - катастрофа


Според информациите, на 13 март 43-годишният шофьор най-после е получил своята суперкола, която поръчал при повече от година. Само 6 часа по-късно той пътувал по магистрала A5, където загубил контрол върху управлението и катастрофирал.

От полицията съобщават, че колата на Ferrari е била с летни гуми, с които се е движила върху мокра настилка при това с несъобразена скорост. Автомобилът първо се удря в бетонна ограда край пътя, след това в микробус и накрая спира в мантинелата.

Шофьорът на италианската суперкола е невредим, но спътникът му е пострадал сериозно и е откаран в болница. Оттам съобщиха, че мъжът е в тежко състояние, но няма опасност за живота му. Предната част на автомобила е напълно унищожена, като явно не подлежи на ремонт и ще се наложи машината да бъде бракувана.

Под капака на струващото 360 000 евро Ferrari F8 Tributo е поставен 3,9-литров V8 мотор с 2 турбини, който развива 710 к.с. И явно тази мощност не е за всеки шофьор, особено ако той обича да дава повече газ.

Снимка: Polizei Hessen

0 от 500