IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Катастрофата на годината: шофьор се хвърли от 23-метров мост и оцеля

Още едно доказателство колко трябва да се внимава с мостовете през зимата (ВИДЕО)

До края на надпреварата за най-зрелищна катастрофа на 2021 година остават повече от 10 месеца, но вече има фаворит за първото място: жител на американския щат Уисконсин, който успя да се хвърли с пикапа си от висок 23 метра надлез и оцеля.
  
   
 
  
   
Ричард Лий Оливър загубил контрол над автомобила си на пътния възел Zoo по магистрала I-94. На кадрите от наблюдателните камери се вижда как пикапът му прехвърля мантинелата и пропада 23 метра надолу - горе-долу от височината на 7-етажна сграда.
  
  
катастрофа, мост
Надлезът, от който е паднал автомобилът на Оливър


За късмет на Оливър обаче той не пострадал тежко при падането и дори бил в съзнание, когато преминаващи се притекли на помощ. От болничното легло той разказа, че загубил контрол върху колата заради заледянаве по пътя, ударил снежната пряспа отстрани на пътя и тя го изхвърлира от надлеза. Оливър е баща на 6-месечно бебе.
 
  
катастрофа, мост
Оливър с годеницата си
  
   
От полицията в град Милуоки използваха случая да предупредят шофьорите да бъдат особено внимателни по мостове и други надземни пътни съоръжения. Тяхната температура обикновено е значително по-ниска от тази на нормалните пътища, а въздушните течения допълнително способстват за образуването на лед. Заради това и на българските магистрали има зимни ограничения за скоростта по всички мостове, които обаче твърде рядко се спазват. Преди няколко седмици заледяване по мост на софийския околовръстен път предизвика верижна катастрофа.

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    //// ( преди 3 години )
    Не се е хвърлил, а паднал. Преспата го е ИЗхвърлила. Има разлика, защото според начина от написаното в заглавието излиза, че доброволно се е хвърлил!
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    М да а ( преди 3 години )
    Късметът му е че падна на гуми .А иначе си давам сметка че и щатските заптиета използват класиката "скорост несъобразена с пътните условия "