IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как изобщо успяхте?! 12 особено нелепи катастрофи

Доказателство, че естествената глупост побеждава изкуствения интелект всеки път

Автомобилите стават все по-сложни и все по-интелигентни (а и, разбира се, все по-скъпи) с основната цел да намалят до минимум злополуките. Само че, както казваше покойният Тери Пратчет, естествената глупост победава изкуствения интелект всеки път. Доказва го и тази селекция от 12 пътни произшествия, толкова нелепи, че не бихме могли да ги измислим.
 

Да заседнеш за 60 секунди

Най-нелепите катастрофи, Dodge

Прекаленото гледане на филми води до такива сцени. Нали помните как в "Да изчезнеш за 60 секунди" Кип Рейнс отмъква едно Porsche направо от шоурума - сяда, пали, дава газ и излита през витрината. Но този злополучен кандидат-крадец на Dodge Challenger допуснал фатална грешка - опитал да повтори подвига не през прозореца, а през вратата. Тясната стоманена рамка се оказала достатъчно здрава, за да го заклещи. Сега хитрецът излежава и потрошената кола, и счупената витрина.


Бентлито беглец
    


Новопридобитото богатство не винаги идва ръка за ръка с интелект. Класическата сцена - девойка не може да паркира достатъчно близо, за да си вземе талонче за паркинга - тук придобива неочаквано развитие, след като луксозният автомобил се ускорява по рампата и се удря в отсрещната стена.

 

Невидимият тунел
 


Много хора имат проблем с автоматите на входа на паркингите. Но не и тази дама - тя дори не го забеляза. Както не забеляза и стените на тунела, в които се удари три пъти, преди да спре, да се освести, да потегли отново и за четвърти път да се натресе в стената.


Автоматично бедствие


Автоматикът е създаден да облекчава живота на шофьорите. Но понякога се случва тъкмо обратното: когато сбъркаш първо педала на газта със спирачката, и после повториш същото, но на заден ход.


Правото на по-големия


Някои хора умеят и сами да се справят, когато срещнат трудности с паркирането. Този интелигентен гражданин на САЩ се изнервя, че заради не съвсем прецизното паркиране на съседния автомобил не остава достатъчно място за пикапа му. Но пикапът може и сам да си направи място.

 

Спирачката беше отдясно, нали


Още една класическа сцена от Америка: граждани си купуват пица и кафе, когато друг гражданин, очевидно отново объркал спирачката и газта, се нарежда на касата направо с автомобила си.


Каравана ли? Каква каравана?
  


Един от любимите ни носители на Дарвиновата награда (присъждана за най-тъпо самоубийство) бе скочил с 55-метрово въже за бънджи от 43-метров мост. Този американец, тръгнал очевидно на почивка с караваната си, е неговият автомобилен еквивалент. Следващия път вероятно ще се сети да зареди, преди да закачи караваната.


Камионът срещу бензиностанцията

Най-нелепите катастрофи


Понякога и професионалистите могат да забравят, че возят по-висок товар, както доказва и този чешки водач на автовоз, излязъл победител от челния сблъсък с... бензиностанцията.


Важи ли застраховката в този случай?


Този автовоз вероятно и преди е минавал по този маршрут и под този мост - но не и когато е натоварил височък Chevrolet върху най-високата част от ремаркето си. Иска ни се да видим какво е написал в застрахователния протокол.

 

Канавката обича смелите


Доста е досадно да си принуден да караш бавно зад камион с извънгабаритен товар. Но съдбата на тази окаяна Honda вероятно ще ви предпази от твърде нервни постъпки. Водачът й се опитва да изпревари през канавката, губи контрол, следва удар в камиона и мощен полет към храсталака.


Мостът на улица Софийска
  

Най-нелепите катастрофи, Газель


"Мостът на глупостта" се намира в Петербург, на улица Софийска. Той е толкова нисък, че дори микробуси като руския ГАЗель не могат да минат. Услужливи местни хора са сложили огромен плакат: "Опасно! Нисък мост! Газель няма да мине!". Но водачите на микробуси не се отказват - след окачването на плаката мостът е взел "скалповете" на почти 200 лекотоварни автомобила.


Двойно червено


Мостове на глупостта има не само в Русия. В американското градче Дъръм например стотици камиони са капитулирали пред този жп надлез. Но героят в нашия видеоклип е едни гърди пред тях, защото успява да го направи, пресичайки на червено... пред очите на полицаите.

 

 

0 от 500