IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi спря завинаги разработката на бензинови и дизелови мотори

Шефът на компанията атакува политиката на ЕС за намаляване на вредните емисии

Компанията Audi напълно е прекратила разработката на класически бензинови и дизелови двигатели от ново поколение. Това разкри пред изданието Automobilewoche главният изпълнителен директор на производителя Маркус Дюйсман.


Audi V12


Топ-мениджърът допълни, че Audi ще продължи да усъвършенства сегашните си силови агрегати, за да може те да отговарят на новите екологични норми в Европа. Привеждането им към стандарт "Евро-7", който влиза в сила през 2025 година, обаче ще се окаже "много трудна задача", смята шефът на компанията.

Дюйсман разкритикува и прекалено агресивната политика на ЕС за въвеждане на все по-строги норми за вредни емисии. Според него, ползата от подобен ход за екологията ще бъде минимална и по никакъв начин не оправдава огромните разходи за модернизиране на самите двигатели.

Последният класически "голям" двигател Audi ще стане легендарният 6,0-литров W12. Той ще се поставя на топ-версията на седана A8, която ще се предлага под възродената марка Horch. След завършването на жизнения цикъл на модела използването на този мотор ще бъде прекратено. Още преди това компанията ще се откаже от V10 мотора, поставян на Audi R8 и Lamborghini Huracan.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #26
    5 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Светът ще си отдъхне!
  • #25
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Петър ( преди 3 години )
    Мечти......
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    БИВШ ЦЪРВУЛ ( преди 3 години )
    ПИЗДЕЦ
  • #23
    14 rate up comment 27 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ето това е добра новина! Ауди повече няма да правят двигатели...който не може нещо по добре да не го прави! но кога ще се откажат от производството на коли съвсем? сега остана и Албанците да спрат произвводството на реотани и Астра-Зенека да не прави повече ваксини
  • #22
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Щастливеца ( преди 3 години )
    до 23. Разбира се, че се радвам, че ми забраняват да се самоубиваме и да убиваме охолните включително нашите собствени деца. Ако чакат на нашето самосъзнание и особено на автопроизводителите, които печелят милиарди от убийствата, това никога няма да се случи от само себе си. От мръсния въздух само в Европа доказано годишно умират около 400 хиляди човека. Ковид ряпа да яде. Точно затова с радост приемам забраната както на ДВГ така и на въглищата. Малко съм егоист и приемам газта.
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    В2Н ( преди 3 години )
    Ще караме на газ и метан ,но бензина и дизела Ко ша ги правим!
  • #20
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много ясно, че ще спрат да разработват ДВГ. Ел. двигателите са много по-лесни и евтини за производство, а колите с ел. двигатели струват 2 пъти по-скъпо. И сегашното поколение в Западна европа е с достатъчно промит мозък, че да вярва, че спасява планетата. За тях не е проблем, щото очевидно им дават пари ей тъй просто, да си имат. В Германия само 25 процента от населението е заето в производство - останалите са чиновници и блогери, що да не си купят скъпи ел. коли, като им плащат без да бачкат.
  • #19
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ами то след толкова страдания и мъка, душегубност и кво ли още не - няма как да не се откажеш.
  • #18
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Учудващо е с какво спокойствие и приемане много хора говорят за това че щели да ни забранят това и онова . Явно на тези хора отдавна са им забранили да мислят . Всички борби на човечеството за последните няколко века са за повече свобода . А сега зелените комунисти с блеснали очи ни проповядват някакви забрани от които ще сме щастливи . Ако не сте забелязали вече започват да говорят и за забрана на месото , скоро и ще ни забранят да харесваме хора от другия пол .
  • #17
    12 rate up comment 7 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    Мммм да. От кога ви пее радиото. С ДВГ за 500 лв. може да се возиш. С Ел кола даже и стара под 15-20 хил. лева не може да се мине и 100 км. Планетата не може да понесе колите на милиардите бедни за това колите ще станат скъпи и малко - електрически. Това ще бъде наложено насила. Не щото двг колата е по-неекологична. Та не ми разправяйте как вие не щете или как това е тъпо или колко хубаво набирала и ръмжала.Нагаждайте се и работете повече да имате за ел. кола. Ако не - с маската и в трамвая.