IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi S8 Plus получава 700 конски сили

Обновената лимузина ще излезе на пазара до края на годината

В Audi определено се умориха да играят втора цигулка след Mercedes-Benz и BMW в сегмента на луксозните седани и затова готвят сериозно обновяване на петото поколение на A8, което е на пазара в момента.


Audi S8 Plus


Прототип на модела беше заснет по време на тестове в Швеция, като това е топ-версията S8. Въпреки слуховете за появата на RS-вариант, вече е ясно, че такъв може да има едва при следващата генерация на новия седан, която ще бъде напълно различна. И е напълно възможност тя да стане първият модел от възродената марка Horch (в нея ще влезе е бъдещият голям SUV, който засега се казва Q9).

Във всички случаи, за да може да се бори с големи си конкуренти, Audi ще трябва да предложи съперник на Mercedes-AMG S 63 или BMW M760Li. Засега обаче той ще е във вариант S8, като ще се предлага в две версии - стандартна и Plus. Спортната лимузина получава преработени брони и решетка, както и фарове в стила на новото A3, но като цяло разликите със сегашния модел няма да бъдат кой знае какви.


Audi S8 Plus


Интериорът също ще бъде променен незначително, като лимузината ще получи актуализирана информационно-развлекателна система, както и нови седалки, но революция в него също не се предвижда.

Голяма новост ще бъде в задвижващата система. Под капака на лимузината ще бъде поставен познатият 4,0-литров V8 двигател с два турбокомпресора, който обаче вече ще бъде снабден с мека хибридна технология. Това ще позволи на стандартно S8 да развива около 640 к.с. (с 50 повече от от сега), а при версията S8 Plus мощността ще надхвърли 700 к.с.


Audi S8 Plus

Снимки: Autoevolution

0 от 500