IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Dacia Logan стана Renault Taliant

Насоченият към пазара в Турция седан заменя модела Symbol

Компанията Renault публикува първи пълноценни снимки на екстериора на новия си седан Taliant. Това име беше регистрирано още през 2020 година в Бразилия, но показаният сега модел е насочен към друг пазар - този в Турция.


Renault Taliant


Там той ще замени сегашният Symbol, който на свой ред представлява Dacia Logan от второто поколение на модела. В основата на Taliant е платформата CMF-B, на която е изграден новия Logan, дебютирал в Европа през миналата година. На външен вид обаче турският седан прилича повече на своя предшественик, отколкото на румънския си роднина.

Засега от Renault не са показали официални снимки на салона, но ако се вярва на единствена скица, появила се в мрежата през ноември 2020 година, сходствата с интериора на новата Dacia Logan ще бъдат повече. Taliant обаче ще получи различни волан и дефлектори на вентилационната система.


Renault Taliant


Липсват и сведения за гамата двигатели, но според изданието Motor1 седанът ще получи 1,0-литров бензинов двигател, а също така, за разлика от Dacia Logan и Sandero, ще запази и 1,5-литровия си дизел. Стартът на продажбите е планиран за лятото, когато ще станат ясни и цените на модела.

Сегашното Renault Symbol се появи през 2013 година, като през 2017-а той беше обновен. Освен в Турция седанът се предлага и на пазарите в редица развиващи се държави. Очаква се същото да се случи и с Taliant, който обаче няма да стигне до Западна Европа.

Още снимки на новия седан на Renault - вижте в галерията:

Снимки: Renault

0 от 500