IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault възражда още един култов модел като електромобил

Класическото Renault 4 ще се върне по схемата на 5 EV

Съвсем наскоро от Renault представиха уникалната концепция 5 EV, за която стана ясно, че скоро ще се превърне в сериен модел. Renault 5 EV използва концепция за ретро дизайн, вдъхновен от култовия едноименен модел от миналото и пожъна сериозен успех сред публиката.


renault 4


Сега, на ход е още едно възкресяване, този път в лицето на още по-класическия Renault 4. Още повече, че шефът на френската компания заяви при представянето на 5EV, че ще последва "поне още един" ретро модел и според запознати това ще е именно 4.

Очаква се новият електромобил да е на пазара през 2025 година, като информацията е от вътрешен човек от Renault. Както и 5, новото Renault 4 ще е на платформата за електромобили CMF-B, а двата автомобила ще споделят и доста общо механични компоненти. Разлика между моделите ще има, като освен по дизайна, те ще се отличават и по таргет аудиториите си.


renault 4
В статията е показана концепцията Renault 4 на дизайнера Давид Обендорфер, която не бива да се свързва с Renault.


Оригиналното Renault 4 бе доста корав и гъвкав автомобил, който се произвеждаше между 1966 и 1994 година. Това е и първият автомобил на французите с предно предаване, като е ясно, че новият модел ще следва философията на оригинала. Очаква се дизайнът и пропорциите да са по-скоро в стила на компактен кросоувър.

Връщайки се на вече обявеното Renault 5 EV, то се очаква на пазара през 2022 година. Моделът ще е крайъгълен камък за френската компания, като част от плана за лансирането на 7 нови електромобила до 2025 г.

0 от 500