IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бързо е Audi RS E-Tron GT в реални условия?

Електрическият седан се пробва на магистрала без ограничения (ВИДЕО)

Премиерата на електрическия седан Audi RS E-Tron GT се състоя съвсем скоро, като от компанията-производител едва сега вдигат ембаргото върху видео-клиповете, в които се вижда как се справя автомобила в реални условия.


Audi RS e-tron GT


Едно от тези видеа беше заснето от екипа на YouTube-канала Automann, като в него електромобилът е тестван за максимална скорост на магистрала в Германия, където няма ограничения на максималната скорост. Факт е, че Audi E-Tron GT дори във версията си RS не може да се конкурира със своя братовчед Porsche Taycan Turbo S или с Tesla Model S Plaid, но въпреки това разполага с много мощ и впечатляващи характеристики.

При активиране на функцията Overboost, седанът се нуждае само от 3,3 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч, като двата електромотора се захранват от батерия с капацитет 86 кВт/ч. Мощността на Audi RS E-Tron GT е 646 к.с. и 830 Нм въртящ момент, докато стандартното E-Tron GT развива 529 к.с. и 640 Нм. То е и малко по-бавно, като вдига 100 км/ч от място за 3,9 секунди и достига максимална скорост от 245 км/ч.



Оказва се, че RS E-Tron GT в реални условия дори е по-бързо от обявеното от производителя. Със зимни гуми седанът успя да вдигне 100 км/ч за 3,2 секунди, а ускорението от 100 до 200 км/ч му отне 7,1 секунди.

Снимка и видео: Automann

0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    sam ( преди 3 години )
    като за 250К е страхотна машина
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Хаха ( преди 3 години )
    Ей, като гледам колко критици има тука. Човек ще реши, че всичките дето пишат тука имат по едно от изброените марки и модели в гаража си. А съм сигурен, че нито един не е виждал всяка една от колите дори паркирана на някой паркинг. Гроздето е кисело момчета, гледайте градския транспорт да не спре, че не ви виждам.
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    С пълна газ с Тайкан до Пловдив ми бил стигнал. Ей в детската градина бяхме по-обрани с приказките.
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Думите перфектно и Ауди в едно звучат като Фики Стораро и алфа мъжкар.
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Авер с Тайкан с газта заварена за пода стига до Пловдив. При 260 разходът е височък... При коя кола не е? На ТТ-то на Проспийд му трябваха по 2-3 резервоара до Варна, а беше едно ковано моторче 1.8T... За какво говорим
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Какво ви вълнува колко минава? Вие колко минавате? 13 метра от асансьора в колата, от колата на канапето, от канапето, на масата, от масата - в леглото. Начи и 2 км да минава това Ауди е перфектно!
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ей голяма реклама на това Ауди бе Ауто медия. Като статията за 10 те неща дето го правили уникални спрямо другите коли. Повечето реално ги имат и други Ел коли а останалите "уникални" неща са че дизайнерът му например го смятал за най доброто си творение хахаха. Е това е голямо предимство пред конглокенцията хаха. Ама темата беше затворена за коментари защото беше зле скалъпена реклама пфф
  • #6
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    238 мили за Ауди-то по книжка. 412 мили за Тесла Модел S по книжка...
  • #5
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пробегът му е смешен в сравнение със стандарта, наложен от Тесла в тоя сегмент. Сигурен съм, че копчетата и пластмасите ще са стандарт Ауди в тоя случай, ама пробегът е от миналия век.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А колко му е пробега? Дали може да стигне от една до другата зарядни станции?