IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтиният нов кемпер в света струва само 12 850 евро

Подвижният дом на колела е изграден на базата на Lada Granta

В условията на сериозни ограничения по цял свят заради коронавируса кемперите стават все по-популярни сред хората, които са свикнали да пътуват. Някои от предложенията на пазара са страшно скъпи, но се оказва, че има и доста евтини машини, като изданието Motor1 ни представя едно от тях.


Lada Granta кемпер


Този модел е специален, тъй като е изграден на базата на Lada Granta, а това означава доста ниска цена. Тя започва от 12 8500 евро за стандартния модел, а с добавяне на различни опции и оборудване може да достигне до 20 000 евро.

Малкият кемпер се произвежда от компанията Lux-Form, чието седалище и завод са в Москва. Нейните инженери са използвали за основа пикапа Granta, тъй като той е с подсилено шаси и по-здраво окачване, което му помага да носи сериозната тежест.


Lada Granta кемпер


Дължината на автомобила е 5 метра, като с него двама човека могат спокойно да пътуват и дори да живеят в напълно разумно като размери жилищно помещение.

Тази съща на колела разполага със спалня с размери 2,0х1,68 метра, малка кухня с котлон, мивка, килер, баня с душ, тоалетни и мивка. Кемперът е оборудван и с два допълнителни резервоара - 70-литров за вода за къпане и 45-литров за отпадъчни води.


Lada Granta кемпер

Снимки: Lux-Form

0 от 500