IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци направиха петзвезден хотел на колела

Кемпeрът е на основата на Mercedes Sprinter и използва модерни материали на BASF

Германци направиха петзвезден хотел на колела

Не харесвате хотелите? Обичате природата? Искате собствена тоалетна и истински матрак? Няма проблеми. Компанията Hymer е готова с предложение за заможните фенове на къмпинга. В тази каравана, разработена съвместно с BASF, е заложено всичко, което трябва да притежава модерният автомобил за почивка.

VisionVenture е създадена с използването на модерни технологии като 3D принтиране за гумините разширения на калниците и други части на каросерията и рефлектираща инфрачервените лъчи боя, която предпазва от силно нагряване. 

Hymer VisionVenture

Що се отнася до дизайна, автомобилът предлага мек преход между шофьорската кабина и надстройката. За използване извън пътя концептуалният автомобил притежава двойно предаване. 

Седалките в салона се въртят, както подобава на всеки сериозен кемпер. Под панорамното стъкло в задната част също има група седалки. Когато задната част бъде отворена, пространството отдолу се превръща в слънчева тераса с изваждащо се барбекю, в случай че риболовът се окаже успешен. Кухнята е икономично интегрирана под стълбата за спалнята, чиито стъпала са осветени със светодиоди. 

Hymer VisionVenture

Някои от стените в долната част са оборудвани със системи от шини, които позволяват окачването на картини или поставянето на различни отделения. Лампата може да бъде използвана като абажур, като лампа за тераса или спот-светлина на покрива. Долу е оборудвано и място за работа с осветление и магнитна дъска за бележки.

В банята мивката може да бъде сгъната настрани, което освобождава повече място за душ-кабината. За повече уют в банята е използван материал от естествен камък, но само като тънък слой.


Още снимки - вижте в галерията.

Мястото за спане под покрива се открива чрез хидравлика. Стените му са дебели по седем сантиметра, което гарантира добра изолация срещу шумовете на дивата природа. Те се издуват само за минута с въздух, който може да бъде загряван или охлаждан. Палатката е оборудвана и с амбиентно осветление и в същото време играе ролята на горна тераса над задната част на автомобила. За финал – на покрива са поставени фотоволтаични панели.

Макар машината да изглежда готоваа за серийно произвоство, Hymer не предвижда пускането й на пазара поне до 2025 г. Някои решения ще бъдат видяни в други модели на компанията.

Снимки: Hymer

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до анонимен 1 ( преди 4 години )
    Който го е страх от буболечки, си стои в лабораторията.
  • #2
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Като не я разбираш тази почивка с кемпер що се обаждаш и се излагаш така? Не всички хора са *** и искат вана, епилатор и козметик. Някои искат да спрат на някое уникално място и сутрин да се събудят с изгрева на слънцето без да има шумотевица от народ, бетон, сгради и много превозни средства. Изнежени същества, като теб обаче трудно ще го разберат. Друго си е мама да е с теб в хотела и вечер да те загъва да не настинеш, нали!
  • #1
    2 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    тази почивка с кемпери не я разбирам живот на катунар пребиваш се от път и вечер без вана и климатизарина стая някъде по чукарите сред диви животни за тези пари за кемпер ще обиколиш комфортно света