IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Искате евтин дом на колела - вижте това!

Исландци направиха каравана за пътешествия

Искате евтин дом на колела - вижте това!

Много от любителите на автомобилните пътешествия биха искали да посетят Исландия, като обиколят и разгледат страната. Има обаче сериозен проблем  това е остров, което значи, че трябва да закараш автомобила си с ферибот. А това не е никак евтино.

Mink Campers

Проблемът е решен от двама исландски изобретатели, които през 2016 г. основават своя компания. Те предлагат на пътешествениците лагер сред природата с помощта на караваната Mink Camper. Тя представлява многофункционален, но малък на размери прицеп, в който може да се нощува под звездното небе.

Mink Campers

Размерите на караваната са толкова малки, че даже може да се учудите, колко неща събира тя. Ремаркето е предвидено за двама възрастни и едно дете, като вътре има креват с матрак с размери 140х200 см. Мини-кемперът разполага и с два огромни прозореца, както и с панорамен покрив.

Mink Campers

Този дом на колела се предлага с топли одеала, възгланици, система за отопление, светоидно осветление и аудиосистема Bose. Под задната врата е вградена миниатюрна кухня с газови котлони, резервоар с питейна вода, прибори и посуда.

Mink Campers

Дължината на караваната е 4,12 метра, широчината - 2,10, дължината на самата кабина - 2,81, а широчината - 1,51. Създателите на прицепа са категорични, че той е много по-удобен от всяка палатка. И твърдят, че наемът по е напълно по джоба на всички туристи.

Снимки: Auto-Medienportal.Net/Mink Campers

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ela ( преди 1 година )
    '''Проблемът е решен от двама исландски изобретатели, които през 2016 г. основават своя компания. Те предлагат на пътешествениците лагер сред природата с помощта на караваната Mink Camper. Тя представлява многофункционален, но малък на размери прицеп, в който може да се нощува под звездното небе.''''' Това не е нещо ново има ги от 60 години на миналият век подобни и са кръстени като костенурки или охлюви.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    случаен ( преди 4 години )
    Прицеп значи ремарке. Пак е чужда дума, но отдавна разбираема. Иначе в някои среди прицеп е синоним на полуремарке. Дано потребителите на това караванче нямат клаустрофобия.
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    Тези "чукчи" преди мене, като от онзи виц :" Чукча писател , не читател!" . "Този дом на колела се предлага с топли одеала, възгланици, система за отопление,..." ! Сега прочетохте ли?
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    ss ( преди 4 години )
    Прав си, а на тоя остров, представи си, не растат дървета - демек и огън не може да си запалиш!
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А нещо за отопление? През нощта, температурите, като паднат под нулата си представям как обитателите на караваната гледат панорамният прозорец и тракат със зъби. Иначе е готина караваната...