IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виртуално пробно шофиране - нова услуга от дилърите на автомобили

Специални очила и слушалки помагат на клиента да се пробва колата в движение и да се запознае с технологиите (ВИДЕО)

Много е трудно да се прогнозира, какво точно предстои на автомобилната индустрия и най-вече на дилърите през следващите месеци и години. Затова и сега е моментът за изпробване на нови идеи, като една от тях е на британското представителство на Abarth. То вече проверява ефективността на виртуалните тестове на автомобили, като в изпитанието участват близо 600 потенциални купувачи.


виртуален тест-драйв


Компанията публикува видео с процеса, в който основна роля играе презентацията на модела. В случая тестовото шофиране стартира на плажа Black Rock Sands в Северен Уелс, където клиентът се среща със Стеф Вилард – фен на YouTube и на марката Abarth. След това колата тръгва по пясъка, като през по-голямата част от времето кандидат-купувачът е на пътническата седалка и се наслаждава както на гледката, така и на звука на двигателя с 595 к.с.

Друг ъгъл на камерата позволява автомобилът да бъде наблюдава отвън, така че е невъзможно изживяването да бъде наречено „пълноценен тест“, още повече, че кандидат-клиентът не може да почуства ускорението и да оцени ефективността на окачването. Пробването на кола в реални условия, поне в Европа, обаче ще бъде сериозен проблем поне още известно време заради ограниченията заради коронавируса, така че виртуалната реалност може да се превърне в основния инструмент за продажби.



Самото „пътуване“ с такъв автомобил може да бъде допълнено с различни ефекти. Например, клиентът може да се запознае с работата на мотора и окачването, като ги направи полупрозрачни, а също така и да види импулсите, преминаващи през проводниците на електрическата система. Основната цел обаче е да се предизвика интерес от страна на потенциалния клиент и той да бъде накаран наистина да пробва автомобила в реални условия.

Снимка и видео: Abarth

0 от 500