IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 невероятни коли, които нямат шанс срещу Tesla Model S Plaid

Обновеният електрически лифтбек е по-бърз не само от конкурентите в класа си

На света има много бързи автомобили - от суперколи до кросоувъри, които ускоряват от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. И техният продължава да се увеличава, като само през миналата седмица бяха представени две такива машини - BMW M5 CS и тримототорната Tesla Model S Plaid, чиито характеристики изглеждат потресаващо.


Tesla Model S


Лифтбекът полуава два електромотора на задната ос и един на предната, като съвкупната им мощност е 134 или 1115 к.с. (Plaid+). Model S разполага и със система за векторизация на тягата, а ускорението от до 100 км/ч отнема 1,99 секунди (поне така твърди производителят).

За обновения електромобил е предвиден нов салон с волан-щурвал и централен дисплей с диагонал 17 инча. Пробегът с едно зареждане при стандартния Plaid е 628 км, а при Plaid+ - 837 км, което също е доста впечатляващо и стряска конкурентите.

А сред тях явно няма да бъдат само електрически модели, но и машини с 4 врати, оборудвани с двигател с вътрешно горене. Новата версия на Model S обаче ги слага в малкия си джоб като показатели.
 
  
9 невероятни коли, които нямат шанс срещу Tesla Model S (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нямам нищо против елетромобилите, но Тесла конкретно с нищо не ме привлича. Доста китайско изпълнение на интериора, пълна с проблеми. Не казвам,че е лоша кола, но няма как да се сравнява като изработка с която и да е друга марка автомобили, които имат изградени принципи и опит в правенето на коли. В бъдеще може и да подобрят изработка като съберат опит, но в момента толкова много хора се подлъгват от общото мнение, че колата е здрава и хубава. Иначе за бърза е бърза, но в ежедневието трябва сиг.
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    3015 ( преди 3 години )
    Тесла в режим на постоянна ръчка изкарва под 150км пробег и това е проверено лично. Автомобила трябва да дава свобода, а не ограничения.
  • #23
    2 rate up comment 3 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Преи три години на аутобана ме изпревари една тсла.На тукашните аутобани мах е 130 а брачеда караше поне 150,Аз с моя премиум лъжлив турбодизел го подгоних , карахме с 200 две три минути и после теслара се отказа, щото се светна, че няма да може да се върне в къщи.Толкова за тая измишльотина.Колата не е само ускорение и криви фуги.
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До: #26 ( преди 3 години )
    НИКОГО не мразим ние, Бай ***. Просто обръщаме внимание на ФАКТА, че пробегът на наточената Тесла при скорост 200 км/ч. е 150-200 км. Докато един дизелов "пърдялник" ще мине с лекота 500 км.при тази скорост. На това обстоятелство обръщаме внимание, защото то е важно. А не за колко стотни от секундата ел. двигателят ще се изстреля до 100 км/ч или до 200 км/ч. Той винаги ще бъде по-бърз конструктивно, защото е ел.двигател...
  • #21
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Ганьо ( преди 3 години )
    До 25 Абе странно ми е Байганювците мразите САЩ, Мъск и Тесла, но не спирате да ми цитирате youtube който също е американски.Няма ли руски YouTube да ми цитирате него.
  • #20
    2 rate up comment 4 rate down comment
    к. к. ( преди 3 години )
    Я, Тесла произвали поредния драгстер. Колцина от вас, тесла-манЯци, си купуват автомобил-драгстер, за да се състезават с него? И проумейте измамата с пробега - подкараш ли "плада" с 200, я минеш 300 км, я не. Отворете ютюб да видите колко е пробегът на лонгрейндж моделите на Тесла(над 600 км. по каталог) при скорост 200 км/ч. 150-200 км...
  • #19
    2 rate up comment 2 rate down comment
    к. к. ( преди 3 години )
    При ускорения 2 с. до 100 км/ч. пробегът я има 200 км., я не...
  • #18
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до 2 ( преди 3 години )
    Брукс от DragTimes има P100D, Model 3 Performance и поръчани Plaid и Roadster 2. В последното видео го каза в прав текст: с времена под 8 секунди на четвърт миля, не знам кой и с какво ще се опре на тези коли. Ерата на буталата приключи.
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    ДВГ ( преди 3 години )
    И много е важно ускорението, на следващия светофар да си първи !!! Дай те тест на дълга дистанция примерно 700-800 км. бъдете реалисти !
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 11 ( преди 3 години )
    до 11 - произнася се "плад"