IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW обмисля съперник на Audi A6 Allroad

Нишовият модел може да използва базата на комбито 5-Series

BMW може да последва примера на Mercedes-Benz и да се включи в битката за клиенти при високопроходимите комбита, където от години властва Audi A6 Alroad, твърди изданието Motor1.


BMW всъдеходно комби


Припомня се, че германските марки са много добри в създаването на нишови модели, които носят нелоши приходи. Този на всъдеходните комбита е точно такъв, като Audi няма сериозен конкурент поне сред сънародниците си и продава успешно A6 Allroad повече от две десетилетия. През 2016 година Mercedes също се включи в сегмента с E-Class All-Terrain.

През всичките години BMW се въздържа направата на подобен автомобил, но според последните сведения, баварците може да променят мнението си. Друго издание - Kolesa, дори стига още по-далеч, като представи свое виждане за това, как трява да изглежда всъдеходният модел, който може да използва за основа комбито 5-Series във версията 530d.


BMW всъдеходно комби


Подобно на моделите на Audi и Mercedes, баварският автомобил ще получи увеличен клирънс и допълнителни защитни елементи по каросерията. Предполага се, че високопроходимото комби ще има и въздушно окачване, с което ще може да се регулира пътния просвет. А  крайният резултат ще бъде кола за тези, които все още не са се предали на модата на SUV-моделите.

В същото време се очаква гамата всъдеходни комбита от германски производители да се увеличи и в по-долния клас, където Mercedes ще предложи конкурент на Audi A4 Alrroad. Той ще бъде изграден на базата на новата C-Class, която ще се появи догодина. BMW също може да се включи в надпреварата с всъдеходно комби 3-Series, но за баварците, засега, далеч по-важно е първото в историята на марката M3 Touring, което също ще излезе през 2022 година.

Снимки: Kolesa

0 от 500