IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пусна в отпуск 10 000 служители

Причината е в острия недостиг на компоненти за производството

Германският производител Audi е бил принуден да пусне в неплатен отпуск 10 000 служители заради недостига на основни компоненти за производството, призна главният изпълнителен директор на компанията Маркус Дюсман пред The Financial Times.


Audi производство


Най-сериозен е дефицитът на полупроводници и чипове, за който Automedia съобщи още през декември. През последните седмици ситуацията се влоши покрай силния ръст на автомобилните продажби в Китай.

Към момента фирмите, произвеждащи полупроводници, не успяват да изпълнят и половината поръчки. Това накара компании като Audi, Volkswagen, Ford и Daimler да преразгледат производствените си планове за първото тримесечие и да ги намалят. По тази причина в Audi са освободили временно част от служителите си. Дюсман се надява непроизведените автомобили да не надхвърлят 10 000, но признава, че ситуацията е извън контрола на компанията.


Audi производство


В същото време компанията обяви, че всички нейни нови модели, предлагани в Европа, вече отговарят на новия стандарт за вредни емисии Euro 6d-ISC-FCM. Към момента Audi предлага 193 варианта на комбинация от двигател и трансмисия, като този брой ще се увеличи до края на март, тъй като предстои излизането на няколко нови модела.

Новият стандарт изисква поставянето на автомобилите на система, която да наблюдава разхода на гориво. Тя вече се поставя на моделите на Audi под формата на софтуер в блока за управление на двигателя (ECU). Компанията също така използва технология с двойно дозиране при дизеловите си модели, докато при бензиновите се залага на нови филтри, наваляващи в емисиите на вредни частици с 90%.


Audi производство

Снимки: Audi

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    С9щ8г ( преди 3 години )
    Ооооооох!
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Скоро всички служители...
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Напротив държавата трябва да се грижи за 100 всичко иначе идват чужденци да ти казват кво да правиш.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    това и е работата на държавата да се грижи за всички проблемипна обществото има определение за държавния служител което е още след освобождението от османско присъствие "петима по цял ден гледат един който нищо не прави"държавната администрация е хранителка за нищо не можещи и мързеливи *** които за съжаление имат стандарт на живот който не отговаря на публичните им доходи около 50 процента от БВП отива за издръжка на лентяи от които ни зависи живота
  • #3
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Първата стъпка към намаляване на държавната администрация е обществото да престане да очаква, че държавата трябва да се грижи за всичко. Професионален спорт? Нека да е на 100% с частно финансиране.50 университета при 50,000 завършващи средно образование? Закривай. Субсидии за каквото и да било? Закривай. Ако няма преразпределение няма необходимост от чиновници които да преразпределят. Хората обаче искат. Искат всичко наведнъж.
  • #2
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Чиновник ( преди 3 години )
    А ние трябва да съкратим 300 000 държавни ***!
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "наваляващи в емисиите на вредни частици"Валят филтри! Беги, че троши глави!