IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли е серийната Dacia Bigster?

Всъдеходът може да излезе на пазара под друго име

Само преди дни Dacia показа концептуален кросоувър от сегмент C, чиято серийна версия би трябвало да се появи през 2025 година. Сега испанското издание Motor публикува свое виждане за това, как ще изглежда всъдеходът, който ще се появи и под марката Lada. Двата автомобила ще разделят една и съща платформа – CMF-B и ще споделят около 85% от частите и оборудването.


Dacia Bigster


Очаква се серийният вариант на Bigster да остане без някои от „крещящите“ дизайнерски детайли, които видяхме при серийни модел. Големият SUV на Dacia ще получи по-скромни фарове в стила на новия Logan, а също така традиционни дръжки на вратите (при концепта те бяха скрити близо до C-колоната).

Освен това, вече е известно, че новото лого на марката, което се вижда при Bigster, скоро няма да се появи на сериен модел. Това означава, че фейслифтът на Duster, който ще излезе през 2022 година, ще бъде със сегашната емблема, която се използва още от 2008 година. Напълно възможно е също така, серийният вариант да получи и различно име, като в компанията още не са взели крайно решение.


Dacia Bigster

Знае се обаче, че SUV-моделът от сегмент С ще бъде оборудван с хибридна задвижваща система. Освен него, Dacia готви и два модела от сегмент B, като единият със сигурност ще бъде кросоувър. Вероятно, това ще е Grand Duster – удължена версия на популярния модел, която ще има 7 места. Интересно е обаче да се види, как ще бъде избегната конкуренцията с Bigster.

Снимки: Motor.es

0 от 500