IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този път Dacia стана Renault

Седанът Logan се превръща в Taliant

През последните години свикнахме модели на Dacia да използват технологии от Renault. Сега обаче френската марка съществено преработва гамата си и включва в нея нови бюджетни автомобили. И един от тях ще бъде изграден на базата на Dacia Logan.


Renault Taliant


Новият седан ще се казва Renault Taliant и няма да се предлага на всички пазари, но със сигурност ще попадне в някои държави от Европа. Вече бяха публикувани патенти изображения на седана, както и някои технически подробности за него.

Според информациите, в основата на Taliant ще бъде третото поколение на Dacia Logan, но френският модел ще поучи оригинална предна част. Сред отличията при нея ще бъдат различи оптика и решетка на радиатора, промени брони, капак на двигателя и на багажника. Салонът също ще се отличава от този на Logan, като и в него ще има голям дисплей.


Renault Taliant


Технически новият седан ще повтаря донора си. Той ще бъде оборудван с 3-цилиндрови бензинови двигател с мощност 65, 90 и 100 к.с., като ще има и вариант на газ.

Кога ще дебютира Taliant не се съобщава, но се очаква това да стане в началото на 2021 година, а първият пазар, на който ще стъпи, е този в Бразилия. В Европа дебютът му ще е в Украйна, където Renault купи бившия завод на ЗАЗ.


Renault Taliant

Снимки: Auto.Mail

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Никола ( преди 3 години )
    Имах Меган, много, много лоша кола. Сега, от по-малко от 3г имам дачия лоджи, 150 000 км из Европа, много малко след ковид - много съм доволен, истинска кола, скромна, но надеждна, двигател нисан.
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    bmw 550d ( преди 3 години )
    #5 Кара Рено 330i
  • #6
    5 rate up comment 19 rate down comment
    отСиднейАв$тралия ( преди 3 години )
    Патих си и аз от Рено, в БГ съм карал рено на няколко години беше като го взех, ходовата част смешно слаба, искаш да смениш нещо трябва да извадиш половината двигател. Никаква мисъл в тая кола. Единствено купето беше хубав салона и таблото. Електрониката е скапано измислена, ел стъклата изгоряха щом сложих по мощен акомулатор, отворих електрониката в вратата и кво да видя, "гения" измислил схемите не помислил за по голям акомулатор и амперажТук в Сидней, Аавстралия карам Тойота, страхотна е
  • #5
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 3 години )
    Ккавото и да кара, щом е рено все е трошляк! Факт!
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Kaкво точно кола кара жена ти, Рено 9 ли ?
  • #3
    7 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    че то Рено кога са правили нещо друго освен нискобюджетна ширпотреба?
  • #2
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    скоро дачия ще купи де факто фалиралото рено! За целта трябва да спрат държавните финансови инжекции само 1 месец.
  • #1
    3 rate up comment 12 rate down comment
    м дааа ( преди 3 години )
    !? Само не мене ли ми прилича на предната Астра , в профил горе-долу но погледа отзад си е 1-1