IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia обяви цени на новите Sandero и Sandero Stepway

Най-евтиният вариант на румънския модел стартира от 8690 евро във Франция

Два от най-достъпните модели на пазара, предлагани от румънската марка Dacia - Sandero и Sandero Stepway, бяха представени по-рано тази есен, като продажбите им на някои пазари в ЕС вече стартират. Ясни са и цените във Франция, като те са малко по-високи от тези на предишното поколение.


Dacia Sandero


Хечбекът Sander ще се предлага в три варианта на оборудване - Access, Essentiel и Comfort, докато версията Stepway ще бъде достъпна само в двете по-високи - Essentiel и Comfort, става ясно от сайта на френското представителството на Dacia.

Новото Sandero в базовия вариант Access с двигател 1.0 SCe с мощност 65 конски сили струва 8690 евро. Топ-модификацията Comfort със същия мотор е оценена на 12 760 евро с механична скоростна кутия и на 14 200 евро с вариатор. На френския пазар ще се предлага и модификация на газ с с 1,0-литров мотор TCe с мощност 101 конски сили и 6-степенна механична скоростна кутия, като цената му е същата като на безиновата версия.


Dacia Sandero Stepway


В България все още не са обявени цените на двата модела, които се ползват с висока популярност, но ние очакваме те да бъдат доста близки до тези във Франция.

Снимки: Dacia

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #8 последно като гледах Сандеро е от B сегмента - искаш да кажеш, че вече е в C сегмент ли?
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    От една страна ми се ще да им вярвам , че са я подобрили , но от друга страна това го повтарят при всяко обновяване и както го е казал колегата -още докато отвориш/затвориш вратата и не става. Аз затова взех един 5-годишен "Фокус" за половината пари.
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    6ти коментар - абе виж междуосието на Ибиза/Фабия и го сравни с Сандеро. Само за ориентир - при Сандеро е колкото при Голф. Прецени колко е вътрешното пространство и си реши дали няма разлика между двете
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    До 6 ( преди 3 години )
    Ами защото разликата в цената пак ще бъде поне 4-5 хиляди с идентично оборудване. Както е и в момента. Просто всички производители вдигат цените. А цената на новото Сандеро за Франция е по-висока от цената за България. Както беше и досега!
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #5 Шкода Сеат и Форд - да, НО моделите им Ибиса, Фабия и Фиеста са в този диапазаон - 28-30000лв. Сега остава въпроса защо ще вземеш Дачия Сандеро пред някое от горните? Аз поне не виждам логика..
  • #5
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Шкода Сеат и Форд са бая по-скъпи от която и да е Дачия.Жалко че никой не е учил икономика и какво е себестойност.
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като изключим газта, само с един мотор 65 к.с. ли ще се предлага?
  • #3
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    дизайна са го докарали, но е ясно, че е бюджетна марка. Освен това 14-15 хиляди евро не е малка цена за такава кола. За тези пари и малко повече има Ибиза/Фабия, Фиеста и др. които са повече коли от Дачията.
  • #2
    13 rate up comment 6 rate down comment
    raiders ( преди 3 години )
    С около 3000лв. ще са по-скъпи, но не това е основното, просто до сега Дачия беше ужасен ***. За лична кола си е мазохизъм, за служебна става. На изложението в София след като разгледах де що имаше коли (да си избера след 5г. какво да си купя) като отворих и зтворих вратата на Логан... еми не става, една 20г. кола и по-добра и качествна.
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    ааа така ли била раб ( преди 3 години )
    Петъре, приятелю - добре си споменал какви ще са цените , но да беше отделил 5мин време и да беше направил сравнение спрямо цените на предния модел, да знаем с колко са по-скъпи.