IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault направи електромобил в стил Tesla

Седанът Yi Ezoom е разработен съвместно с китайска компания

Снимки на напълно нов електрически автомобил на Renault, който ще излезе на пазара в Китай, бяха публикувани на сайта на местното Министерство на промишлеността. В разработката на електромобила е участвала и китайската компания JMC.


Yi Ezoom


Подробностите за електрическия седан, който ще носи името Yi Ezoom, засега са малко. Известно е, че дължината му ще достигне 4675 мм, широчината – 1835 мм, височината – 1480 мм, а разстоянието между двете оси – 2750 мм. По този начин електромобилът отстъпва значително на Tesla Model S, чиито дължина, широчина и височина са съответно 4970, 1964 и 1445 мм.

Задвижването на електромобила на Renault е поверено на електромотор с мощност 150 к.с., който се захранва от литиево-йонна батерия. Други технически характеристики за модела засега не се съобщават.


Yi Ezoom


Yi Ezoom ще дебютира в близките месеци, но няма данни, че седанът ще се продава и извън Китай. На местния пазар на електрически превозни средства Renault предлага и субкомпактния кросоувър City K-ZE, детайли и компоненти от който се използват от първия електромобил на Dacia, чиито продажби предстои да стартират през тази година.


Yi Ezoom

Снимки: Autohome

0 от 500
  • #2
    17 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    политически коретно е да се напише поредния китайски автомобил с емблема на европейски производител
  • #1
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Рено са смешни ( преди 3 години )
    Автомобилнат индистрия са пълно посмешище. Добре че дойде Тесла, за да им дистръптне маланхоличната утопия в която си живееха. Няма да си купя менте на Тесла дори да е 5 пъти по-евтино.