IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault готви възраждането на две легенди

Моделите 4 и 5 се завръщат като електромобили

През 70-те и 80-години на миналия век Renault записа едни от най-големите успехи в историята. Френската компания произведе над 8 млн. бройки от субкомпактното Renault 4, който се продаваше в продължение на три десетилетия, както и около 9 млн. от легендарното Renault 5, известно още като Le Car.


Renault


Тези два модела отдавна са в историята, но според последните информации френската марка се готви да ги върне под светлината на прожекторите като напълно електрически автомобили, съобщава Automotive News Europe, като се позова на два анонимни източника. Възраждането на Renault 4 и 5 е част от плана на марката за увеличение на продажбите на превозните си средства с нулеви вредни емисии.

Компанията вече обяви, че планира да спести около 2 млрд. евро през следващите 3 години, като ще промени стратегията си. Новият план предвижда фокусирането върху по-малък брой модели, които обаче носят по-големи печалби. Такива са най-вече именно електрическите автомобили, както и кросоувърите.

Очаква се допълнителни подробности относно плановете на Renault да бъдат обявени на 14 януари, когато новият изпълнителен директор на компанията Лука де Мео ще обяви близките намерения на компанията.

Снимка: Renault

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 4,защото МБ се продадоха на китайците и лека полека ще станат тяхна собственост,както е например Волво.
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    110 ( преди 3 години )
    На мен друго ми направи впечатление, хората си признават, че от СУВ модата печелят повече на наш гръб, обаче хората сме овце и всеки иска жип, паркетен :D
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ехаа..
  • #4
    3 rate up comment 14 rate down comment
    ама карай... ( преди 3 години )
    че и от там ги изгониха рендетата!
  • #3
    29 rate up comment 4 rate down comment
    Хмх ( преди 3 години )
    Само дето таз "печатница" прави двигателите на щутгартската яка трилъчна звезда ама карай....
  • #2
    4 rate up comment 22 rate down comment
    Мхм ... ( преди 3 години )
    когато се правеха модели като 4,5 и Фуего, Рено беше що-годе автомобилен производител. Но от 20-тина години насам е обикновенна полудържавна перачница, процес особено засилил се по времето на доказания криминален мошеник Гном! И надали някой ще се върже на тази въдица, която е описал колегата #1!
  • #1
    14 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Идеята не е зле, ще барнат един-два "фейслифта " на базата на сегашната им електричка , но ще ги пишат Рено 4, 5 или каквото им хрумне и "хайде на бананите" по 35 000? парчето