IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Данните на 1,3 млн. собственици на Hyundai изтекоха в мрежата

Информацията в Darknet се продава само срещу 2000 долара

Сериозни проблеми могат да имат собствениците на автомобили на Hyundai, след като се оказа, че данните на повече от 1,3 млян. от тях са изтекли в мрежата. Добрата новина е, че те се намират в така наречената Darknet, до която достъп имат по-малко хора в сравнение с интернет.


Hyundai


Експерти са открили първо данните на повече от 100 000 собственици на автомобили на корейската марката. Тази информация може да се използва от крадци, които да се възползват от нея. Продължилото разследване е открило данните на общо 1,3 млн. души, които притежават коли на Hyundai. Те са обединени в една база, като достъпът до нея се продава само за 2000 долара.

В описанието е казано, че базата съдържа информация за адресите на собствениците, пълните данни а самите автомобили, както и за поръчаните резервни части. Според експерти, проблемът е огромен и може да предизвика непоправими последици. Крадците на коли и мошениците имат възможност за се използват и да извършат незаконни манипулации.

На собствениците на автомобили на Hyundai се препоръчва да бъдат особено внимателни при контактите си (най-често те са по телефона) с лица, които се представят за дилъри на представителства на корейския производител.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Продължавайте, продължавайте да се дигитализирате... Защо не изтекат моите данни с пари, дадени на ръка на джамбазина при покупката и части, пазарувани винаги само "на живо" с пари в брой от магазините?