IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри погрешка революционен модел

Новият Ioniq 5 ще има 4х4, 313 коня и ще се зарежда за 15 минути

Дребно недоглеждане на австрийския представител на Hyundai разкри предсрочно характеристиките на Ioniq 5, бъдещия революционен електромобил на корейците, и саботира старателно съставените планове за пазарното му представяне догодина.
 
  
Hyundai 45
Според запознати бъдещият Ioniq 5 ще е много близък като дизайн до концепта 45, показан преди година


Ioniq 5, който се очаква в продажба в началото на 2022 година, по всяка вероятност ще е много близък до ефектния концепт 45, показан от корейците на салона в Женева преди година. Австрийският сайт на Hyundai отсега отвори резервационна система, през която клиентите могат да правят предварителни поръчки, което е напълно в реда на нещата. Но освен това сайтът разкри и доста от основните характеристики на автомобила, което по принцип PR отделът на концерна смяташе да прави на порции в старателно подбрани моменти догодина. Недоглеждането на австрийския сайт бе забелязано от един корейски блог и оттам се разпространи светкавично по цял свят.

Бъдещият електромобил ще има 313 конски сили максимална мощност, задвижване на четирите колела и ускорение от 0-100 км/ч за впечатляващите 5.2 секунди. Пробегът с едно зареждане ще е 450 км по новия тест WLTP.
    
    
Hyundai 45
  
   
800-волтовата система на Ioniq 5 ще може да се зарежда с прав ток и да попълва батерията от 15 до 80% за едва 15 минути. Освен това автомобилът ще има фотоволтаичен покрив, който ще зарежда батерията и в движение.

Разкритите данни са за модификацията First Edition, с която ще дебютира на пазара новият Ioniq. Нейната батерия ще е с капацитет 58 киловатчаса, но според източник от компанията над нея ще има друг върхов модел, със 73-киловатчасова батерия.

Австрийският клон на Hyundai потвърди и точните размери на бъдещия електромобил, които бяха загатнати с едно корпоративно видео в началото на декември. Той ще е дълъг 4.63 метра, с почти 45 повече от сегашния електрически модел Kona. Корейците намекват, че Ioniq 5 ще донесе революционна промяна в сравнение с текущата им електрическа гама. Това ще е и първият модел, построен върху изцяло новата платформа E-GMP.


Още снимки на Hyundai 45 вижте в ГАЛЕРИЯТА:

 

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Мммм... Ще бъде с 45 метра по-дълъг от кона .....мммм интересно.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Отлична ефективност ( преди 3 години )
    Пробега на Нисан Ария с 90квтч и 4х4 мотора е 460км по този тест явно да се заложи на ефективност е по-правилно отколкото на възможно най-голяма батерия особено за места със скъп ток като Германия, Япония и Калифорния
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    То немците един софтуер не могат да направят като хората а тръгнали електрички да сглобяват. Така му заби на един в тубата ID.3 - то та слезе да го заключи да изчака да се оправи, поне ресет бутон да му бяха сложили.
  • #4
    15 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Немското фенче газ пикae като гледа че хората са 20 години пред немските пишещи кютаралясници хайс
  • #3
    7 rate up comment 21 rate down comment
    Лоренцо ( преди 3 години )
    Дръпната Консерва на колела
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Тежко и горко на немците! Ще отиде в канала 100г .история! Всички напредват, само Дийс и Мъск си помагат
  • #1
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    Грабва, браво на корейците!