IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-луксозният SUV на BMW идва догодина

Всъдеходът ще попълни гамата на марката до 10 модела с X в името

Германският производител ще добави още един модел към своята SUV-гама догодина, като това ще бъде новият X8, който ще представлява по-стилно изглеждащ вариант на сегашния X7 и ще трябва да се конкурира с Mercedes GLS, Audi Q8 и Range Rover, съобщава Auto Express.


BMW X8


BMW притежава от няколко години търговската марка X8, като с този автомобил ще увеличи гамата си от кросоувъри и SUV-автомобили с X в името си до 10 модела. Новият всъдеход ще използва основата на X7 и подобно на другите SUV на марката с четни номера като X4 и X6 ще получи купеобразен дизайн, насочен предимно към пазарите в САЩ и Китай.

Все пак, бъдещият X8 няма да прилича толкова на купе, тъй като ще запази изправения си профил, но ще има редица промени по дизайна на каросерията. Новият SUV ще следва концепцията на Audi Q8, който използва същата ходова част и нос като Q7, но има собствен дизайн от A-колоните назад.


BMW X8


Огромната бъбрековидна решетка на радиатора се запазва, но се очаква X8 да получи LED-фарове на две етажа. Това ще бъде дизайнерски подход, който BMW ще използва и при бъдещите си модели от най-високите класове. Например, при новата 7-Series, която ще се появи през 2022 година.

Големи новости в интериора в сравнение с този на сегашното X7 не се предвиждат - и като дизайн, и като технологии. Моделът ще получи двойни 12,3-инчови дисплеи с най-новата информационно-развлекателна система iDrive на BMW. В задната част може да се появят и допълнителни две седалки.


BMW X8


При задвижването най-голям интерес предизвиква спортната модификация на модела. Любопитното е, че BMW X7 няма М-версия, но за X8 такава е предвидена. Тя ще получи познатия 4,4-литров туин-турбо V8, поставя на M5 Competition, която означава мощност от 625 к.с. При X5 M със същия мотор ускорението от 0 до 100 км/ отнема 3,8 секунди, което означава, че с подобна производителност бъдещето X8 ще се конкурира с модели като Porsche Cayenne Coupe Turbo.

Ще има и хибриден вариант, който преди това ще се появи при X7, като това беше потвърдено от "шпионските" снимки на модела, които имаха обозначение "хибридно превозно средство.


BMW X8


Снимки: Auto Express

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Поредната "немска" тоалетна.
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Китайският дизайн мирише отдалече с черните, неуютни интериори, сините подсветки, изглеждащи като Орландовски тунинг, огромните таблети без добра ергономия... да изброявам ли още?
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    fdfdf ( преди 3 години )
    дизайнът е за тези които ще плащат за него, без значение какво се харесва на широката публика
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 3 години )
    До номер 2За съжаление БМВ както и повечето марки вече правят дизайн за азиатци, защото там са най-големите пазари. Чистия, не-натруфен дизайн който ги направи толкова любими на много от нас остава в историят :( Тъпо но факт
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    С тея фарове прилича на китаец. Задницата също е трагедия. Без съмнение вътре ще е лукс, но отвън дизайна е трагедия