IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това ли ще е електрическото BMW iX M?

Очаква се спортната версия на кросоувъра да получи 650 коня

Засега от BMW не споменават нищо за възможна версия M на своя напълно електрически кросоувър iX, чийто дебют ще се състои през тази година. Компанията обаче вече тества i4 във версия М, а това означава, че в гамата на марката ще влязат електромобили, разработени от М-подразделението на марката.


BMW емблема


Независимият дизайнер X-Tomi Design показа своето виждане, за това как ще изглежда бъдещият BMW iX M. За своята визуализации художникът е използвал версията iX M Sport, като предната броня е в стила на М-моделите на марката, колелата са получили увеличен диаметър, а черните корпуси на огледалата и рамката на решетката на радиатора придава допълнителен спортен стил.

Както е известно, стандартният iX ще получи акумулатор със капацитет 100 кВт/ч и да електромотора със съвкупна мощност от 496 км. Пробегът с едно зареждане ще бъде около 600 км, като ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 5 секунди. Очаква се, че iX M ще е по-бърз с около секунда.


BMW iX M


За сравнение, кросоувърът BMW X5 M се справя с това упражнение за 3,9 секунди. Това означава, че ако iX M постигне същото време, мощността на задвижващия му агрегат ще бъде около 650 к.с.

Снимка: X-Tomi Design

0 от 500