IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Samsung показа концепция за автомобила на бъдещето

Според корейците, основна роля в колите ще играят големите дигитални екрани (ВИДЕО)

Все по-близо е времето, в което автомобилите няма да си съперничат по мощност, икономичност или дизайн, а по броя на екраните в салона. Тази тенденция се забелязва все по-често при новите модели. Електрическият кросоувър Cadillac Lyriq, например, може да се похвали с тъч-скрийн с диагонал 33 инча. А преди дни Mercedes-Benz представи 56-инчов сензорен екран OLED.


Digital Cockpit 2021


В Samsung отидоха още по-далеч и предложиха футуристичен по съвременните мерки проект Digital Cockpit 2021. Големият екран е напълно реален, но неговата функционалност предизвиква доста въпроси, тъй като изглежда доста сложно, а и не е ясно колко ще е безопасен.

Идеята на корейците е да се използват четири основни дисплея - голям OLED за торпедото, по-малък OLED на централния тунел, гигантски екран за задните пасажери и отделен дисплей за пешеходците.


Digital Cockpit 2021


Освен това, в подглавниците на седалките са вградени тонколони. Екран има и на волана, като цялата електроника може да се свърже със смартфон. Има още 5G, както и популярни асистенти на водача и автопилот.

Като цяло, концепцията на Samsung е изградена на напълно нова платформа, която позволява поддържането на 6 екрана и 12 камери в автомобила. Засега обаче всичко това е само проект, който едва ли ще бъде завършен в обозримо бъдеще.



Снимки и видео: Samsung

0 от 500