IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover разработи безконтактни екрани

Новата технология предвижда къде върху дисплея иска да натисне шофьорът

Британският автомобилен производител Jaguar Land Rover разработи нов безконтактен сензорен екран за намаляване предаването на бактерии и вируси, включително на Covid-19, както и за по-голяма сигурност по време на движение.


JLR безконтактен дисплей


Патентованата технология "за предвиждане на допир" е създадена в сътрудничество с инженери от университета в Кеймбридж. Тя използва сензори, за да прогнозира предполагаемата цел на ползвателя върху сензорния екран, за да не се докосват бутоните.

Технологията е част от проекта на компанията Destination Zero за подобряване чистотата и безопасността на превозните средства. От JLR посочват, че тя също така намалява времето за използване на екрана от страна на водача с до 50%, включително като съкращава времето, за което шофьорите се разсейват от пътя, и намалява риска от инциденти.


JLR безконтактен дисплей


За разлика от други системи, базирани на жестове, като тези в настоящите модели на Volkswagen Group например, тази е в състояние да осигури повече от просто прелистване на между екраните вляво и вдясно. Според JLR новата технология може лесно да бъде интегрирана в съществуващите сензорни екрани. Все още обаче няма информация за серийно производство на такива мултимедийни системи.

0 от 500