IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQS получава гигантски дисплей с изкуствен интелект

Новият Hyperscreen е допълнителна функция на интерфейса MBUX

Бъдещият електрически флагман на Mercedes-Benz - седанът EQS, ще получи огромен проекционен дисплей, който ще преминава през цялата широчина на предния прозорец на автомобила. Той представлява еволюция на познатия на клиентите и феновете на германската марка интерфейс MBUX.


Mercedes-Benz EQS


Новата технология гарантира на водача и пасажерите напълно различен опит от взаимодействието с автомобилната елетроника. Огромният дисплей ще заема цялото пространство на предния панел, като той вече беше изпробван и при други други производители. Cadillac, например, вече го постави на електрическия си кросоувър Lyriq.

Сега вече със своя разработка са готови и програмистите на Mercedes-Benz. Те ще представят революционния интерфейс MBUX Hyperscreen на 7 януари, като технологията разполага с изкуствен интелект, който ще може да се самообучава. С негова помощ ще може да се управлява мултимедията, климатика и други системи на автомобила.

Новата система MBUX Hyperscreen ще дебютира при Mercedes-Benz EQS, но няма да е част от програмното оборудване, а ще се предлага като опция. Производството на електрическия седан ще стартира през втората половина на 2021 година, като то ще се осъществява в завода Factory 56 в Зинделфинген (Германия).

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500