IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz разкри най-близките си електрически планове

Компанията иска през 2022 година да продава 8 модела от семейството EQ

Германският производител Mercedes-Benz си е поставил за цел през 2022 година да продава 8 изцяло електрически автомобила от семейството EQ. Два от тях - EQV и EQC, вече са на пазара, а сега компанията разкрива и плановете си за другите 6 - EQA, EQB, EQE, EQS, EQE SUV и EQS SUV.


Mercedes-Benz EQE


Всъщност, производството на един от тях - EQA, вече започна в завода в Ращад (Германия). Компактният електрически SUV ще бъде показан на 20 януари, като той се сглобява заедно с конвенционалните A-Class (хечбек и седан), GLA и B-Class. По-късно през 2021 година ще стартира и производството на модела в Китай.

В завода в Пекин догодина ще започне и сглобяването на втория компактен кросоувър в семейството - EQB, като европейската му версия ще се прави във фабриката на Mercedes-Benz в Кечкемет (Унгария).


Mercedes-Benz EQE


В Зинделфинген (Германия) предстои да стартира производството на модела EQS, като това е планирано за първата половина на 2021 година. Това е първият модел на марката, изграден на новата платформа за луксозни автомобили. В същото предприятие се сглобяват конвенционалната S-Class, както и нейната версия от Maybach.

През втората половина на 2021 година предстои излизането на бизнес-седана EQE, чието производство ще се осъществява в заводите в Бремен (Германия) и Пекин. След него Mercedes ще покаже още два SUV-модела - EQE и EQS. Те ще се сглобяват в Тускалуса (САЩ) на същият конвейер, на който сега вървят стандартните кросоувъри GLE и GLS.


Mercedes-Benz EQE


Голямата цел, която си е поставил производителят от Щутгарт, е през 2030 година половина от продажбите на марката Mercedes-Benz да бъде на превозни средства с хибридно или изцяло електрическо задвижване.

Снимки: Motor1

0 от 500