IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работниците в Mercedes получават по 1000 евро бонус заради маските

Компанията ще изплати специална "корона премия" на всичките си 160 000 служители

Германският гигант Daimler, производител на марката Mercedes-Benz, ще изплати по 1000 евро извънреден бонус на служителите си като компенсация за понесените от тях неудобства във връзка с мерките срещу коронавируса - като например задължението да носят маска на работа или да работят от вкъщи.
  
  
Mercedes, маски
   
   
Компанията потвърди това в официално съобщение до работниците си. Бонусът ще обхване всички служители, с изключение на висшия мениджмънт. Daimler има общо към 160 000 служители, разпределени в поделенията за леки автомобили, за товарни автомобили, за мобилни услуги и други. Бонусът ще бъде изплатен към заплатите за декември.

"В тези извънредни времена компанията винаги е могла да разчита на гъвкавостта и добрата воля на нашите служители", обясни HR шефът Вилфрид Порт.

Това обаче не отменя плановете за масови съкращения през 2021 и 2022 година, при които компанията планира да освободи поне 10 000 служители в световен мащаб, за да финансира "огромните инвестиции", изисквани за прехода към електромобили.

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Син ( преди 3 години )
    #3-да не говорим,че една работа се върши от къщи...не ти е работа.Ама нали и ние "барабар Петко с мъжете ",и ние хоум офис,он лайн това,он лайн онова...Да де,ама на нас не ни дават хилядарка отгоре....Че някои,даже и преустройство правили. Всичкото мрънкане е,главно за това, че ги няма емоциите от контактите с колегите.И най-вече, с колежките.
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    2 - кои са неудобствата на един хоум офис? Може имаш малко по високи разходи, но не са нещо колосално. но пестиш от разходии време да стигнеш до офиса Парно така или иначе никои не спира докато не е вкъщи, т.е това си работи. Храна? Ток? Значи като бичиш на компа игри - тока нема грижи, ама ако е за работа - драма за разходте? Нет? Реално фирмата може да компенсира някак си, но да се твърди че ХО е недобсто? Е да, неудобно е, не можеш да отчиташ раб. време докато кибичиш на кафе с коегите
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Повечето нормални компании винаги се стремят да компенсират своите служители поради неудобствата от един хоум офис примерно. Останалите разчитат на добра воля, както и не им дреме кой плаща за преустройството в хоум офис, тока който особено сега зимата ще си разход и т.н. В белите държави които има фирми които държат на служителите си спестените пари от наеми примерно се дават като компенсация под някаква форма на служителите.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ами като продават (вече) коли с качество на дачия на цената на тристаен в лозенец как няма да имат пари за безмислени бонуси. и за няколко милиона бонус за директора ще останат