IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler ще съкрати над 15 000 работни места

Германският концерн трябва да спести около 1,4 млрд. евро

Daimler ще съкрати над 15 000 работни места

За намеренията на германския концерн Daimler да започне мащабни съкращения на служителите си стана ясно още през миналата година, но сега започнат да излизат и конкретни цифри. Според икономическото издание Handelsblatt, производителят ще намали разходите си, като остави без работа поне 15 000 души.

В края на 2019 г. посочената цифра беше 10 000 работници, но се оказа, че тя е недостатъчно. Оказва се, че за да икономиса 1,4 млрд. евро, които ще бъдат пренасочени за развитие на нови технологии, концернът ще трябва да направи по-сериозни съкращения.

Плановете на Daimler ще бъдат обявени на ежегодната годишна конференция. Концернът вече променя инвестиционната си стратегия, като намалява средствата за всички проекти, които могат да донесат евентуална загуба. 

Един от големите проблеми на германския производител е забавянето на производството на електрически модели. Заради проблем с доставката на батерии, Daimler не успя да произведени планираните бройки от кросоувъра на ток EQC и сега ще трябва да плати огромна глоба, тъй като няма да може да покрие екологичните стандарти.

Снимка: Carsweek

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А бе, и още 50 такива коментара да напишеш това не променя нещата! Цял свят знае, кой е Номер едно!!
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    shvaben ( преди 4 години )
    Ножа е опрял до кокъла. Дълги години се скатаваха и отлагаха електрификацията, за да могат да си прадават бензинови и дизелови тракалници. През това време другите инвестираха и напреднаха технологично в производството на батерии и ел. автомобили.
  • #2
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това са поредните немски лъжи. Заради спестяване на средства за развитие на нови технологии ще съкращават 15 000 човека. Дори и да нямаш понятие от икономика, едва ли ще се вържеш на тази плоска лъжа. Никой не съкращава толкова народ, за да пести за нови технологии. Това са мерки, когато фирмата е закъсала много яко. Това са мерки при много лоши финансови показатели. Те обаче до последно крият и лъжат. Типично по немски. Ама няма се плашите. Китайците са насреща и ще си ги купят на кило.
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    От кога го разправям това, а форумното германофилче се смее и ми цитира рекламните, платени немски статии за рекордни продажби, печалби и как всичко е цветя и рози. Само, че, ако имаш малко икономическа култура и се интересуваш от промишленост, четеш съответните издания за анализи, прогнози и икономическо състояние на държави, отрасли и фирми ще си наясно, че нещата не са никак, ама никак добре. Ауди миналата година пък обявиха съкращение на 10 000 раб.места,а БМВ изнасят масово производства.