IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Втора компания може да забрани продажбите на Daimler

Технологичният гигант Sony спечели дело срещу германския производител

Концернът Daimler AG загуби второ дело за използване на чужди мобилни технологии за по-малко от месец и може да получи забрана за продажба на своите автомобили в Германия. След като компанията Nokia осъди германския автомобилен производител, сега същото стори и японският технологичен гигант Sharp, съобщава Bloomberg.


Mercedes-Benz


Решението на съда в Мюнхен позволява на Sharp да поиска спиране на продажбите на автомобили на Daimler, тъй като концернът е използвал негови технологии, без да има лиценз за това. Искът на японците е част от мащабна акция срещу производителя от Щутгарт, който включва няколко компании.

От Daimler са категорични, че лицензите трябва да бъдат предоставени на доставчиците му, както и че ще обжалват решението на съда. Автомобилният гигант не очаква производството или продажбите на негови автомобили, сред които са моделите на Mercedes-Benz, да бъдат спрени.

Според германското законодателство, решението на съда може да бъде изпълнено, само ако победителят внесе определена сума. Тези пари са обезпечение, което другата страна може да използва, за да покрие загубите си, в случай че в крайна сметка спечели обжалване. В решението на съда се казва, че Sharp трябва да предостави обезпечение от 5,5 млн. евро, докато в случая с Nokia сумата беше далеч по-голяма – 7 млрд. евро.

Снимка: Daimler

0 от 500