IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа част от бъдещата EQS

Електрическият седан ще получи уникална система за пречистване на въздуха в салона

Германският производител Mercedes-Benz загатна един от бъдещите си електрически модели - седана EQS, който представлява аналог на луксозната лимузина S-Class, като пусна изображение на модела.


Mercedes-Benz EQS


Ако се съди по снимката, бъдещият електромобил, както и прототипа Vision EQS, ще получи решетка на радиатора с огромната трилъчева емблема на компанията, както и главни фарове с оригинални дневни светлини. За модела е предвиден релефен преден капака, традиционни външни огледала, преработена предна броня и изразителни криле в предната част.

Вече е известно, че като опция за седана ще се предлага система за филтрация на въздуха с високоефективен филтър, който предотвратява попадането салона на вредните вещества като азотен оксид, серен диоксид, неприятна миризма и малки частици прах. Германците твърдят, че това ще осигури същото качество на въздуха, каквото има и операционна зала на болница.


Mercedes-Benz EQS


Пробегът с едно зареждане на батериите ще превишава 700 км по WLTP. Освен това, електромобилът, чиято премиера е предвидена за 2021 година, ще бъде първият модел на Mercedes-Benz, построен на съвършено нова платформа. Що се касае до производителността а задвижващата система, тя ще варира в пределите на 385-592 км.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Гледали ли сте постановката: "Жени на ръба на нервна криза"? Опаа тва беше риторичен въпрос: гледаме я под всяка статия вече. Попиля се тоя народ! Всеки законодател на власт му го слага (пример: можеш да си наредиш соларен покрив и по закон ЕРП-тата треа ти купуват тока, ОБАЧЕ няма срок, в който треа почнат ти го купуват и си оставаш с пръст къде слънце не огрева), та който дойде му го слага на народа, ОБАЧЕ той мрази Теслата. А така, баце!
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Балонът на теслата ( преди 3 години )
    е 100% повторение на tulipomania-та от преди повече от 300г! Всъщност тази думичка е нарицателна за първия грандиозно спукал се финансов балон ...
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пепи шекера... ( преди 3 години )
    както винаги е автора на оксиморона, не Мерцедес!
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    смехории ( преди 3 години )
    Някой ден в историята ще пише: Елън Мъск бе причината за голям финансов балон, раздут от идеята за електрически коли, докато не се включиха Мерцедес, БМВ, Порше и др. немски производители, които показаха как се правят на практика такива коли!
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Николай ( преди 3 години )
    Мерцедес ще даде началото на производството на качествени електромобили.Усещането като влезеш в Тесла е като усещането в Дачия. Да, Тесла има доста електроника, но има сериозен дефицит на качество. На всичкото отгоре сервизното обслужване на Тесла е под всякаква критика. Подаваш заявление за ремонт на нещо, докато ти приемат колата ти е излязъл и друга повреда, но в сервиза ремонтират само първоначално заявената.
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Пепи шекера ве! ( преди 3 години )
    "Пробегът с едно зареждане на батериите ще превишава 700 км по WLTP" и "производителността а задвижващата система, тя ще варира в пределите на 385-592 км."Демек оксиморон в 2 изречения!