IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes EQS SUV получава завиващи задни колела

Електрическият кросоувър ще излезе през 2022 година (ВИДЕО)

В началото на октомври Mercedes-Benz за пореден път уточни своите планове за електрификация на моделната гама, като тогава стана ясно, че под името EQS ще се продава не само луксозен лифтбек, който ще бъде аналог на S-Class, но и кросоувър.


Mercedes-Benz електромобили


Компанията вече представи официални снимки на прототип на всъдеходния модел, който обаче е покрит с камуфлаж. А сега машината беше заснета по време на изпитания в Германия, като отново е добре замаскирана. Видеото беше публикувано в YouTube-канал CarSpyMedia.

Ако се съди по него, шасито на Mercedes EQS SUV ще бъде със завиващи задни колела. В един момент се вижда, как задните гуми се насочват в посока, различна на тази на предните, като така намаляват радиуса на завой. Същата опция се предлага и за новата S-Class.



И двата модела от семейството EQS, които ще бъдат флагманите на електрическата гама на Mercedes-Benz, ще бъдат изградени на новата платформа на компанията за машини без двигател с вътрешно горене. Лифтбекът ще излезе през 2021 година, а кросоувърът - през 2022.

Освен тях, марката готви още няколко модела на ток през следващите 2 години - EQE, EQE SUV, EQG, EQA и EQB.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500