IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на електромобили не искат да се връщат към класическите мотори

Само 1% от притежателите на коли на ток обмислят промяна в обратна посока

Проучване на британската компания Zap-Map разкрива, че само 1% от шофьорите, които са сменили своите автомобили с двигател с вътрешно горене с електромобили са съгласни да се върнат към класическите мотори. В допитването са участвали около 2000 притежатели на коли на ток.


електромобили


Точно 91% от тези, които са преминали на електромобили или на зареждащ се хибрид, са напълно доволни от своя избор и не планират да сменят превозното си средство с кола, работеща на бензин или на дизел. Други 8% признават, че са затруднени с отговор на въпроса.

Като цяло, проучването на експертите показва, че индексът на удовлетвореност на собствениците на електромобили е 91 точки от 100 възможни, докато при тези на коли с двигател с вътрешно горене той е едва 72 точки. Най-доволни са притежателите на моделите VW ID.3, както и на хибридните варианти на Kia Niro и BMW 3-Series. В Топ 5 като най-удачен избор влизат още Tesla Model 3 и електрическият вариант на Niro.

71% собствениците на електромобили и 86% от притежателите на хибридни модели са заявили, че това е първият им такъв автомобил в живота. В същото време 52% от респондентите разкриват, че са купили собствено превозно средство през последната една година.

Снимки: Carsweek

0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 6 rate down comment
    жалко но факт ( преди 3 години )
    Много ясно че ще са доволни, и аз като смених 12годишната градска малолитражка с 4-годишна по-висок клас с доста екстри не бих се върнал на 12-годишна градска. Та и тези , като са сменили 15-годишното Клио с автомобил за 40 000? , няма как да искат Корса от 2000-ната.
  • #2
    6 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    кой си е купил айфон и планира да се върне към андроид? - това се нарича диагноза :D
  • #1
    7 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Всичкото е много хубаво.....докато не ти свърши токът и трябва да викаш пътна помощ.Наскоро гледах един на 10-те най популярни ел. коли на пазара и се оказа че пробегът е е много по малък от обявеното. Повечето едвам изкарват 150 км със включен климатик. Зимата ще е още по зле. И тука говорим за чисто нови автомобили! А какво става след 3 години като почне да заминава батерията? Тези коли са ок за града, да годиш от работа до вкъщи, на пазар и др, Но за пътуване надълго не стават.