IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собствениците на електромобили не искат да се връщат към класическите мотори

Само 1% от притежателите на коли на ток обмислят промяна в обратна посока

Проучване на британската компания Zap-Map разкрива, че само 1% от шофьорите, които са сменили своите автомобили с двигател с вътрешно горене с електромобили са съгласни да се върнат към класическите мотори. В допитването са участвали около 2000 притежатели на коли на ток.


електромобили


Точно 91% от тези, които са преминали на електромобили или на зареждащ се хибрид, са напълно доволни от своя избор и не планират да сменят превозното си средство с кола, работеща на бензин или на дизел. Други 8% признават, че са затруднени с отговор на въпроса.

Като цяло, проучването на експертите показва, че индексът на удовлетвореност на собствениците на електромобили е 91 точки от 100 възможни, докато при тези на коли с двигател с вътрешно горене той е едва 72 точки. Най-доволни са притежателите на моделите VW ID.3, както и на хибридните варианти на Kia Niro и BMW 3-Series. В Топ 5 като най-удачен избор влизат още Tesla Model 3 и електрическият вариант на Niro.

71% собствениците на електромобили и 86% от притежателите на хибридни модели са заявили, че това е първият им такъв автомобил в живота. В същото време 52% от респондентите разкриват, че са купили собствено превозно средство през последната една година.

Снимки: Carsweek

0 от 500
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    VCH ( преди 2 години )
    Къде е инфраструктурата за зареждазареждне в България?
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хуй ( преди 3 години )
    Все още най-екологично е на газ
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #21 отива си към 2-3 часа... това 20-30 мин е ако тръгнеш събота или по празници. Пък не ми се мисли в такива моменти колко ще се чака на зареждачката за електрички :D
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Москвич ( преди 3 години )
    Пълна Лъжа
  • #19
    7 rate up comment 4 rate down comment
    12345 ( преди 3 години )
    И сега да заредиш бензин или дизел си отива към половин час и отгоре.Заставаш на опашка на колонката 3 или 4.*** дето е заредил е отишъл вътре в бензиностанцията,избира зоб и пиячка по рафтовете 20-30мин.,застава на опашка на една от двете каси и като му дойде реда започва да поръчва сандвичи,банички.Дотичват спешно от колата и му напомнят и за цигари.Та и сега не зареждаш за мин.,две.Това на някоя селска ,забравена бензиностанция може и да се случи.
  • #18
    8 rate up comment 2 rate down comment
    тъпънар ( преди 3 години )
    Когато електричките станат масовище има недостиг на ток , цената му ще скочи многократно .От балконите ще висят кабели , разклонители ще бъде ......Българина ще бъде креативен и ще краде ток с кофи , а батериите ,които не са годни за рециклиране от целия евросаюз ще ги складират под мостовете , както в Дупница.Не ми се мисли , какво ще се отлага в почвата и водите.Електроенергията е скъпа за производство и не е никак ЕКОЛОГИЧНА.
  • #17
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Xxx ( преди 3 години )
    Факта, че когато караш електрокара и си мислиш, че след 300 км. трябва да спреш и чакаш мин. половин час да зареди е сам по себе си влудяващ. Автономност Нулева!! Чакаш и това е!! Половин час срещу Минута на бензиностанцията. Тъпо, много тъпо! Това става само и Единствено за градски условия! Как някой *** не могат да проумеят, че тази технология е стара и с известни доработки я налагат, защото производствените разходи са наполовина по-малки..
  • #16
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Do # 10 ( преди 3 години )
    Нали се сещаш, че когато електричните станат 51% от всички автомобили, ще ти думнат не само синя зона и данък, но и 100% някаква форма на год.еко такса. Тези батерии ще се заменят, рециклират и т.н. За ремонтите не ми се мисли... Тези коли ще се чупят, защото такива са законите на физиката. Обаче бай Пешо от кварталния сервиз няма да може да пипа... Някой трябва да е много *** да си мисли, че ще оставят така да си я ползва като ютията :-) Бизнеса е такъв - прави се не да печелят потребителите!
  • #15
    10 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Защо си мислите, че батериите винаги ще са с литии? И си представям едно време феновете на парния двигател как са твърдяли, че вода и дърва има навсякъде, а бензин-не...
  • #14
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Алекс ( преди 3 години )
    Пак ли ми цитирате отрепките от Албиона?