IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дизайнер на Dacia ще отговаря за стила на моделите на Lada

Британецът Стив Матин се оттегли след 9 години работа в АвтоВАЗ

Най-големият руски автомобилен производител - АвтоВАЗ, има нов главен дизайнер, след като заемалият поста през последните 9 години британец Стив Матин подаде оставка по лични причини. Неговото място заема французина Жан-Филип Салар, който досега отговаря за дизайна на цялата гама на румънския производител Dacia.


Жан-Филип Салар


Преди това Салар (на снимата) е бил начело на дизайнерския екип на Renault Samsung Motors в Южна Корея, както и на дизайнерския център на Renault в Мумбай (Индия). По време на работата си в Dacia и Renaut той работи върху създаването на модели като Duster, Sandero и Logan за Източна Европа, както и Renault Arkana, чийто първи пазар стана Русия. Французинът заема новата си позиция от 1 януари 2021 година.

Що се касае до Матин, който създаде новия дизайнерски стил на моделите на АвтоВАЗ, той ще остане личен съветник на президента на компанията Ив Каракацанис. Британецът започна работа за руската компания през 2011 година, а през лятото на 2012 оглави дизайнерското студио на АвтоВАЗ в Москва. Именно Матин беше в основата на промяната на моделите на Lada през последното десетилетие.

Най-впечатляващите модела на Lada, създадени от Стив Матин (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 10 rate down comment
    shvaben ( преди 3 години )
    Въобще не съм учуден от изказването против електромобилите на поредното шевче на голям концерн правещ печалби от автомобили с ДВГ. Като вижда как в следващите години трябва да се влагат пари за разработки и няма да остане за коледен бонус.
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    не лоша визия имат - то проблема на тия коли е качеството евентуално.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За държави като Русия и България и най-евтиния НОВ автомобил и за предпочитане пред дизели втора ръка с изрязани Филтри и катализатори